Lider stranke najavio

Izetbegović: Sedam ili osam zastupnika SDA glasat će sutra o zakonima o akcizama

Front19.04.17, 17:15h

Izetbegović: Sedam ili osam zastupnika SDA glasat će sutra o zakonima o akcizama
Kolokvijalno nazvani akcizni zakoni iz ovog seta uvjet su i za kredit za izgradnju autoputa te održavanje putne infrastrukture

 

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da će sedam ili osam članova poslaničkog kluba te stranke glasati na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o setu zakona o akcizama i osiguranju depozita, čije je donošenje uvjet za narednu tranšu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

 

- Mislim da ćemo imati sedam ili osam zastupnika (od ukupno deset) koji će glasati za izmjene Zakona o akcizama. Tu su i zaključci koji će olakšati primjenu akciza posebno za poljoprivrednike. Nadam da će i oni biti usvojeni tako da će se BiH naći u situaciji da povuče gotovo milijardu maraka kredita kojima će biti omogućeno da se nastavi izgradnja 79 kilometara autoputa i što je možda čak i važnije, na stotinu mjesta u BiH obilaznice, treće trake, tuneli, koji će olakšati kretanja na magistralnim i brzim cestama - kazao je Izetbegović novinarima nakon popodnevnih konsultacija sa članovima poslaničkog kluba SDA. 

 

Nije želio govoriti o imenima zastupnika SDA koji hoće, odnosno neće sutra glasati o setu zakonskih akata u kojem su izmjene i dopune Zakona o akcizama, Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja, Zakona o naplati i raspodjeli prihoda te predloženi zakon o osiguranju depozita.

 

Kolokvijalno nazvani akcizni zakoni iz ovog seta uvjet su i za kredit za izgradnju autoputa te održavanje putne infrastrukture.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook