bogata književna scena

Sarajevo: Danas počinje Međunarodni sajam knjiga, više od 150 izlagača, 41 izdavač

Kultura19.04.17, 11:02h

Sarajevo: Danas počinje Međunarodni sajam knjiga, više od 150 izlagača, 41 izdavač
Ove godine, prema riječima direktora Centra Skenderija Amera Kape, na Sajmu će biti upriličen veliki broj promocija, a učestvovat će 41 izdavačka kuća iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, kao i kulturni centri ambasada u BiH


Međunarodni sajam knjiga, njegovo 29. izdanje i 14. bijenale knjige bit će otvoreni danas, a trajat će do 24. aprila u sarajevskom Centru Skenderija, obogaćujući i ove godine književnu scenu ponudom novih naslova iz BiH i zemalja regiona.

 

Ove godine, prema riječima direktora Centra Skenderija Amera Kape, na Sajmu će biti upriličen veliki broj promocija, a učestvovat će 41 izdavačka kuća iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, kao i kulturni centri ambasada u BiH.

 

Zamjenik direktora TDK “Šahinpašić” Muris Šehić rekao je da na Sajam dolaze već poznati izdavači, ali i neki novi. Navodi da će na 2.000 metara kvadratnih biti postavljeno 60 štandova na kojima će izlagati više od 150 izdavača.

 

U okviru Sajma će u saradnji s Fondacijom “Mak Dizdar” biti obilježeno 100 godina od rođenja Maka Dizdara, tako da će i centralno mjesto Sajma “Bosanska kuća” biti preimenovana u “Makovu hižu”.

 

(BHRT, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


DEPO
KOMENTARI