Iz KJKP Park apeluju

Stanje je alarmantno, svi radnici su cijelu noć ostali na terenu: Evo šta građani mogu uraditi!

Hronika19.04.17, 08:20h

Stanje je alarmantno, svi radnici su cijelu noć ostali na terenu: Evo šta građani mogu uraditi!
S obzirom na alarmantnost situacije na terenu i štetu koja bi mogla biti izuzetno velika iz preduzeća Park upućuju apel građanima da im pomognu da sačuvaju i spase svako stablo

 

Snijeg koji trenutno pada u Sarajevu najveću štetu mogao bi načiniti mladim, ali i odraslim stablima na javnim zelenim površinama. Problem je težina snijega i lisna masa koja može izazvati lomljenje grana, dijelova ili cijelih stabala, upozoravaju iz KJKP Park Sarajevo.



S obzirom na alarmantnost situacije na terenu i štetu koja bi mogla biti izuzetno velika iz preduzeća Park upućuju apel građanima da im pomognu da sačuvaju i spase svako stablo. Iz preduzeća Park mole građane da izađu ispred svojih stambenih objekata i otresu snijeg s mladih sadnica stabala ili ukrasnog grmlja, te na taj način spriječe lomljenje grana i štetu na stablima.



Trenutno su na terenu sve ekipe preduzeća "Park" i uz pomoć mehanizacije, ali i ručno skidaju snijeg sa mladih i odraslih stabala i za sada je na terenu stanje teško, ali pod kontrolom, odnosno nisu zabilježene veće štete. Problem jeste intenzitet padavina, težina snijega i ukoliko isti nastavi padati tokom noći. Svi radnici preduzeća Park na terenu su ostali cijelu noć i u skladu sa mogućnostima obavljali svoj posao, ali mole i građane da im pomognu, a sve s ciljem da se spriječe štete i sačuvaju javne zelene površine kao javno dobro svih nas.

 

Građani trebaju voditi računa o kretanju stazama koje prolaze ispod stabala, te da svoje automobile ne parkiraju u blizini stabala jer je u ovom trenutku situacija takva da Kantonalno javno preduzeće "Park" ne može garantirati koje stablo može izdržati težinu snijega a koje ne, još jednom su upozorili jutros iz ovog preduzeća.

 

Uklanjanjem automobila koji su parkirani ispod stabala, dodaju iz "Parka", omogućio bi se prilaz vozilima "Parka" s autokorpama.

 

(FENA/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook