Sve objavila na Twitteru i skupila 300.000 'lajkova'

Ocu poslala poruku da više neće nositi hidžab, njegov odgovor ostavio je svijet bez riječi

Lifestyle18.04.17, 19:46h

Ocu poslala poruku da više neće nositi hidžab, njegov odgovor ostavio je svijet bez riječi
Poslala je poruku svom ocu u kojoj mu je najavila da će skinuti maramu s glave, a potom je dopisivanje s njim objavila na internetu

 

Sedamnaestogodišnja Lamyaa iz Pennsylvanije godinama je doživljavala online zlostavljanje zbog nošenja hidžaba.

 

"Iskreno, kad ste Arapkinja i muslimanka u Americi, bezobrazne poruke i nisu tako neobična pojava", rekla je prije nekoliko dana za Upworthy.

 

Tako je 14. aprila objavila zaista ružnu poruku koju joj je poslao potpuni stranac.

 

"Kujo, prestani braniti islam, šuti. Ne smiješ skinuti maramu s glave jer bi tata ubio boga u tebi", napisao joj je neko.

 

Zbog ideje da je jedini razlog zašto nosi hidžab strah da bi je otac pretukao, Lamyaa je odlučila dokazati da to baš i nije tako. Poslala je poruku svom ocu u kojoj mu je najavila da će skinuti maramu s glave, a potom je dopisivanje s njim objavila na internetu.

 

"Tata, želim ti nešto reći", započela je.

 

"Reci, jesi li dobro", kratko je odgovorio otac, na što mu je ona odgovorila da je sve u redu i da je razmišljala o tome da prestane nositi hidžab.

 

"Dušo, to nije odluka koju bih ja trebao donijeti. To nije odluka koju bi iti jedan muškarac trebao donijeti. Ako to želiš napraviti, slobodno. Bez obzira na sve, ja ću te podržavati", napisao je.

 

lamyaa-status

 

Njena objava s Twittera lajkana je 300.000 puta i podijeljena 140.000. Lamyaa je pojasnila da neće skinuti hidžab, a mnogi su podržali i nju, ali i njenog oca.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook