NAKON ŠTO JE OSVOJILA SARAJEVO, HIT PREDSTAVA NA BH TURNEJI

Ne propustite komediju "Savršeni kroj" u vašem gradu!

Kultura16.04.17, 18:35h

Ne propustite komediju
Vidjeli smo da je publika u Sarajevu masovno zavoljela ovu predstavu i dvorana je stalno puna. Sada idemo po BiH jer mislimo da će predstavu jedako voljeti i publika po svim gradovima jer na duhovit način govori o današnoj svakodnevnici običnih ljudi. Radujem se što su Gračanica i gradovi u Bosanskoj Krajini (Bihać, Cazin, Bosanska krupa) prvi u našoj turneji jer su to mjesta u koja često idem i imam puno velikih i pravih prijatelja“, kaže reditelj Duraković uoči početka BH turneje ove hit predstave

 

Hit predstava za koju su sve karte u Sarajevu rasprodane, kreće na svoju BH turneju. Prvi grad u kojem ova predstava igra je Gračanica, potom u naredna tri dana i Bihaću, Cazinu i Bosanskoj Krupi.  Savršeni kroj“ je duhovita komedija o gorkim tranzacijskim iskustvima ljudi na Balkanu. Dešava se uoči Nove godine kada beskrupulozni biznismen Marko Milun dođe do krojača Svetislava Šnajdera kako bi zakripio pantalone koje su mu pukle na ulici.

 

Naizgled banalan susret pretvara su buran odnos između njih dvojice, a čemu je razlog jedna žena. Ali, tu je priča o ljudskim sudbinama u vremenu kada nestaje čitav jedan dosad poznati sistem vrijednosti u društvu.

 

Predstava „Savršeni kroj“ nastaje po tekstu darovitnog srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića (Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i gospođa Nušić, Bajka o pozorištu) i u režiji poznatog filmskog reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića.

 

Reditelj Jasmin Duraković o predstojećoj turneji kaže:

 

„Vidjeli smo da je publika u Sarajevu masovno zavoljela ovu predstavu i dvorana je stalno puna. Sada idemo po BiH jer misimo da će predstavu jedako voljeti i publika po svim gradovima jer  na duhovit način govori o današnoj svakodnevnici običnih ljudi. Radujem se što je Gračanica i gradovi u Bosanskoj Krajini (Bihać, Cazin, Bosanska krupa) prvi u našoj turneji jer su to mjesta u koja često idem i imam puno velikih i pravih prijatelja“.

 

Uloge u ovome komadu igraju Admir Glamočak (Svetislav Šnajder) i Sead Pandur (Marko Milun), dok ostatak autorske ekipe čine Osman Arslanagić (scenograf) i Lena Stevanović (kostim).


Predstava je koprodukcija SARTR-a i UG Scena, dok je izvršni producent predstave Amira Kudumović Gorgulu, viši asistent na odsjeku Produkcije ASU Sarajevo.


Predstava otvara turneju 20 aprila u Bosanskom kulturnom centru Gračanica, u 20 h, potom 21, 22 i 23 aprila igra u Bihaću, Cazinu i Bosanskoj Krupi.


Pogledaj video najavu za predstavu!

 


(DEPO Portal/ak)


DEPO
KOMENTARI