namirnica bez koje se ne može

Ovakav još niste jeli, a sad ćete ga obožavati: Pripremite krompir na neodoljiv način!

Auto & Dom13.04.17, 15:35h

Ovakav još niste jeli, a sad ćete ga obožavati: Pripremite krompir na neodoljiv način!
Krumpir je definitivno jedna od onih namirnica koja je tako pogrešno prozvana nezdravom samo zato što nas asocira na masni pommes frites i nezdravi čips

 

TAKO obična namirnica, a tako puno načina da u njoj uživate - na zdravi način!- piše Index.hr

 

I stoga - ne bojte se krumpira - bojte se samo masnoća u kojima se najčešće rade, a za sve ostalo tu su jednostavni recepti od kojih ćete dobiti zdrave ugljikohidrate, a da se ne bojite skrivenih kalorija i masnoća. 

 

Jer krumpir je definitivno jedna od onih namirnica koja je tako pogrešno prozvana nezdravom samo zato što nas asocira na masni pommes frites i nezdravi čips. 

 

Da ispravimo tu nepravdu donosimo vam ukusan recept kako lako napraviti puno ukusnog pečenog krumpira. 

 

Trebaju vam: 

 

Krumpiri slične veličine (slatki ili obični, kako želite) 

Bijeli luk

Peršin 

Začinsko bilje po želji 

Maslinovo ulje

Maslac slani (po želji) 

Sol, papar 

 

Priprema: 

 

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. 

Krumpire ogulite i narežite na tanke šnitice, gotovo do kraja, ali ostavite malo nezarezanog dijela tako da od krumpira napravite "harmoniku". 

Potom ih jednostavno začinite po želji - sol, papar, začinsko bilje, nasjeckani češnjak, peršin... Slobodno se igrajte okusima i kombinacijama. 

Krumpire možete malo omastiti" i s vrlo, vrlo tanko namazanim maslacem (samo stavite jako tanke "šnitice" maslaca u svaki peti-šesti prorez, čisto da pusti malo masnoće. A maslac slobodno možete zamijeniti gheejem. 

 

Pecite ih oko 40 minuta i slobodno uz njih poslužite samo salatu s dosta povrća, ili pred kraj pečenja tek toliko pospite naribanim sirom. Ma zapravo, kombinacija je stvarno puno, ovisno kako volite i što trebate od obroka (više proteina ili vlakana ili ugljikohidrata), ali znajte da će vam ovaj način pečenja krumpira zaista dati obilje zdravlja, savjest vas neće peći, a i priprema je zapravo prilično brza i laka. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook