22. aprila u 20 sati

Ne propustite koncert 'Crazy Plays Dylan' u Pozorištu mladih Sarajevo

Kultura12.04.17, 13:09h

Ne propustite koncert 'Crazy Plays Dylan' u Pozorištu mladih Sarajevo
U muzičkom dijelu, grupa “Still Crazy” će uz malu pomoć muzičkih prijatelja, uključujući Renatu Kurtalić, Damira Nikšića, Dinu Olovčića i druge, izvode neke od najvažnijih pjesama koje su od Dilana napravile ikonu naše epohe

 

Sarajevski band “Still crazy” i ambasada SAD u BiH u subotu, 22.4. u 20:00 sati poklanjaju sarajevskoj publici hommage Bobu Dylanu, veče u pjesmi, riječi i slici, posvećenu najvećem kantautoru našeg vremena i prošlogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade za književnost. 

 

U muzičkom dijelu, grupa “Still Crazy” će uz malu pomoć muzičkih prijatelja, uključujući Renatu Kurtalić, Damira Nikšića, Dinu Olovčića i druge, izvode neke od najvažnijih pjesama koje su od Dylana napravile ikonu naše epohe. Od protestnih himni “Blowin’ in the Wind” i “A Hard Rain is gonna Fall”, preko rockerski žestokih “Like a Rolling Stone” i “All along the Watchtower”, lirskih “Sare” i “Baby Blue” i neizbježnih “Knockin’ on Heaven’s Door” i “Man gave Names to all the Animals”, i brojnih drugih, “Still Crazy” i gosti će uvesti posjetioce u  neiscrpni muzičko-poetski svijet ovog pop-umjetnika. 

 

bob-dylan-still-crazy

 

Pored toga, prof. dr. Asim Mujkić i doc. dr. Saša Leskovac, će govoriti o Dylanovom značaju za muzičku, književnu i socijalno-političku stvarnost našeg doba, a publika će imati priliku da vidi i posebno za ovu priliku izrađen foto-kolaž, animacije i grafičke ilustracije na neke od Dilanovih najvećih pjesama. 

 

Budite i vi dio globalne proslave prve Nobelove nagrade dodjeljene jednom rock-umjetniku koja na sat i po dolazi i u Sarajevo, u Pozorište mladih! Ulaz je slobodan. Dobrodošli!

 

(DEPO PORTAL/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook