drama na srpskom vjenčanju

Mladoženja pitao kuma 'Hoćeš li ti da ženiš ili ja?', a odgovor... potpuni ŠOK!

Lifestyle12.04.17, 11:30h

Mladoženja pitao kuma 'Hoćeš li ti da ženiš ili ja?', a odgovor... potpuni ŠOK!
Prevareni često znaju da kažu i da ih je više boljelo saznanje sa kim su ih varali, od samog čina nevjerstva, kao i da prijateljske izdaje više bole od ljubavnih


Postoji latinska poslovica koja kaže gdje je ljubav, tu je laž, a tu je i prevara. U današnje vrijeme nevjerstvo nije tema oko koje se ljudi zgražavaju, sve dok se ne dogodi njima samima. Onda nestaju svi oni pametni savjeti o tome kako prevazići situaciju, da li oprostiti ili ostaviti i šta dalje učiniti. Tada je sve na emocijama: ljubav, bol, poniženje, pa kojoj dozvolite da prevlada.

 

Prevareni često znaju da kažu i da ih je više boljelo saznanje sa kim su ih varali, od samog čina nevjerstva, kao i da prijateljske izdaje više bole od ljubavnih. Jednom mladom čovjeku iz unutrašnjosti, prije nekoliko godina, srce se u istom trenutku slomilo dva puta: slomili su ga njegova verenica i njegov najbolji drug iz djetinjstva.  Stavili su na kocku jednu pravu ljubav, zarad površnog odnosa.

 
Sve je počelo prije više od 4  godine kada je zamolio svog najboljeg druga, mladog preduzetnika da njegovoj djevojci, studentkinji četvrte godine omogući da stručnu praksu završi kod njega u firmi. Plašio se da će ukoliko ode u veliki grad na praksu, tamo i ostati i da će to biti kraj njihovoj dvogodišnjoj vezi.

 

Znao je da će je njegov najbolji drug, brat, paziti i da će joj pomoći da završi što prije sve obaveze koje su joj ostale oko fakulteta, kako bi napokon mogli da planiraju zajednički život. Djevojka je završila praksu, a ubrzo ju je najbolji drug njenog dečka i zaposlio. Navodno mu je trebao tehnolog, a ona je taman za tih mjesec dana ušla u posao.

 

Njegovoj sreći nije bilo kraja, mislio je kako će još jedna plata u kući svakako omogućiti da se što prije osamostale i zakažu svadbu.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook