Milorad Dodik 'pružio ruku'

Pozivam SDS da zajedno smijenimo Vijeće ministara BiH

Front11.04.17, 12:34h

Pozivam SDS da zajedno smijenimo Vijeće ministara BiH
SDS je ponovo optužio, da odbijanjem povećanja akciza, nanosi štetu RS-u, a ne, kako misle, Miloradu Dodiku

 

Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik pozvao je SDS da zajedno s SNSD-om glasa za smjenu Vijeća ministara, ako su tačne SDS-ove tvrdnje o "ilegalnoj" sjednici Vijeća ministara BiH na kojoj je zakon o povećanju akciza upućen u parlamentarnu proceduru.

 

-Smjena Vijeća ministara je jedino logična, ako je tačno to što tvrde u SDS-u. Nismo zainteresovani da uđemo u Vijeće ministara, ali treba da budu smijenjeni ako su kršili propise – kategoričan je Dodik.

 

SDS je ponovo optužio, da odbijanjem povećanja akciza, nanosi štetu RS-u, a ne, kako misle, Miloradu Dodiku.

 

Naveo je i da vode izdajničku politiku na nivou BiH, a štetnu za RS, te da "kalkulantski" pokušavaju da spriječe bilo kakvi dotok novca u taj bh.entitet, pa i novca iz MMF-a i drugih finansijskih institucija.

 

SNSD će, kaže, uvijek prisustvovati sjednicama parlamenta BiH i glasati za pitanja koja su od interesa za RS.

 

Dodik je u izjavi novinarima rekao da su s predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija dogovorili povećanje akciza, jer će se osigurati sredstva za puteve u RS, poljoprivredu i zdravstvo, a i Vijeće ministara je uz entitetske vlade potpisnik Pisma namjera s MMF-om i Reformske agende.

 

Istakao je da će SNSD uvijek organizovati kontramiting, protest ili štetnju na isto mjestu i isti dan kada bi to pokušala da uradi opozicija u RS.

 

Dodik je danas prisustvovao potpisivanju ugovor o darivanju zemljišta od GP „Krajina“ crkvenoj opštini Banja Luka, za izgradnju srpsko-ruskog pravoslavnog hrama.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook