MODA/SVJEŽE IDEJE DOLAZE IZ SREDIŠTA BOSNE

Sestre iz Kiseljaka ponudile Hrvatskoj ali i BiH haljine koje prate tijelo i ističu obline

Lifestyle11.04.17, 10:15h

Sestre iz Kiseljaka ponudile Hrvatskoj ali i BiH  haljine koje prate tijelo i ističu obline
Sestre Sandra i Tatjana Drmač iz Kiseljaka studiraju na ekonomskom fakultetu u Zagrebu, no u budućnosti se ipak žele baviti kreativnijim poslom. Uz fakultetske obaveze, našle su vrijeme i za ljubav, i to onu prema modi. Njihove haljine prate tijelo i naglašavaju obline, uvjerite se u to i sami!

 

Sestre Sandra i Tatjana Drmač iz Kiseljaka studiraju na ekonomskom fakultetu u Zagrebu, no u budućnosti se ipak žele baviti kreativnijim poslom. Uz fakultetske obaveze, našle su vrojeme i za ljubav, i to onu prema modi.

 

Prošlo ljeto su napravile svoj vlastiti modni brend Moka Couture. Njihova odjeća namjenjena je ženama, a u prvoj kolekciji napravile su tri modela haljina. One ističu;

 

"Proces stvaranja brenda trajao je više od godinu dana; htjele smo razraditi svaki detalj i posvetiti se svakom dijelu stvaranja posebno i predano do kraja."

 

Sestre Drmač kažu da im je namjera bila napraviti haljine u kojima se žene osjećaju ženstveno i sekspilino, ali i udobno.

 

 Već nekoliko godina u modnom svijetu je naglasak stavljen na ženske obline i čini se da će taj trend potrajati. Njihove haljine prate tijelo i naglašavaju obline.

 

sestre-drmac2

 

" Cilj nam je da su haljine iskoristive za različite prilike i da, pored drugih, ipak budu prvi izbor u garderoberu."

 

Rade sa timom od nekoliko ljudi, koji njihove ideje prenosi na papir, zajedno biraju tkanine i izrađuju. I same nose svoje modele, a prodaju ih preko instagram stranice, kako u Hrvatskoj, tako i u Kiseljaku, i cijeloj BiH, a želja im je i otvoriti svoju trgovinu u Zagrebu.

 

U pripremi je nova kolekcija za ljeto 2017.

 

" Nova kolekcija dolazi na ljeto. Koristit cemo laganije tkanine kao što su svila i saten. I dalje ćemo se držati ženstvenijih oblika i boja, kao što su puder roza, crvena, crna, bež… ", kažu Tatjana i Sandra.

 

Nadaju se da će djevojke biti zadovoljne i da će njihov brend postati velik, jer je velika i njihova volja i ambicija.

 

(Dnevnik.ba/DEPO Portal)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook