osvrnuo se na proteste

Vučić : Neki su mislili da izazovu sukobe, da će sada 'diktatorski režim' i da se desi svašta...

Front10.04.17, 08:54h

Vučić : Neki su mislili da izazovu sukobe, da će sada 'diktatorski režim' i da se desi svašta...
"Ništa nikada nisam ukrao, potpuno sam miran i znam koliko smo ubjedljivo pobijedili" rekao je Vučić

 

Aleksandar Vučić pozvao je danas Republički izbornu komisiju da javno otvori džakove sa izbornih mjesta, za koja Saša Janković osporava broj prebrojanih glasova.


- To je notorna glupost - rekao je na pitanje novinara kako komentariše optužbe Jankovića da je "pokradeno 319.000 glasova", i podsjetio da je unaprijed upozoravao šta će da se desi.

 

"Ništa nikada nisam ukrao, potpuno sam miran i znam koliko smo ubjedljivo pobijedili" rekao je Vučić.

 

Vučić je rekao da neki političari znaju da su sami lopovi, pa misle da i drugi kradu kao oni.

 

On se osvrnuo i na proteste. Kako je rekao, nema problem s tim što ljudi izlaze na ulice i izražavaju svoje nezadovoljstvo iz raznih razloga, ali je, ističe, bitno da sve bude mirno i demokratski.

 

- Neki su mislili da izazovu sukobe, da će sada "diktarorski režim" da izvede policajce i da se desi svašta, a nigdje policajaca nema. Ono što su oni željeli, kordoni bili su sukobi, trikovi iz udžbenika, da daju cvijet policajcima, da primjene patetične trikove koji su primjenjivani u mnogim zemljama. Mi smo sklonili policiju i vojsku da mogu da rade šta hoće, koliko hoće, jedino što ne može jeste nasilje - poručio je Vučić, te nastavio:

 

- Mislim da je ovo pravi praznik demokratije - istakao je on i poručio da svako može gdje hoće, ispred skupštine, vlade, i kad god hoće da iskaže svoje nezadovoljstvo i da je to sve u redu sve dok je mirno i dok se ne ugrožava ustavni poredak zemlje.

 

Dodao je da sve te ljude poštuje i da ih razumije i da ima osjećaj da oni nisu uvijek razumjeli njega, ali ni on njih i da treba da otvore dijalog i razgovaraju, prenosi Kurir.

 

On je ironično rekao i da će predložiti zakon da je pobjednik onaj ko ima manje od 45 posto u odnosu na pobjednika izbora, a premijer direktno da postane onaj ko ima 50 posto manje glasova od prvoplasiranog i da tako više nikakvog problema nema.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook