VIDEO/ Davis Cup

Teniseri BiH poraženi od Holandije, Džumhur verbalno napao članove holandske selekcije

Sport09.04.17, 17:28h

Teniseri BiH poraženi od Holandije, Džumhur verbalno napao članove holandske selekcije
Holanđani su se ovom pobjedom plasirali u play-off za ulazak u Svjetsku grupu

 

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Holandije s 3:1 u meču drugog kola Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa.

 

Treći poen reprezentaciji Holanije u meču u Zenici donio je njihov najbolji teniser Robin Haase, koji je savladao prvog bh. tenisera Damira Džumhura sa 3:2 (7:5, 6:3, 6:7, 2:6, 6:4), nakon skoro četiri sata igre.

 

Nakon dva seta i polovice trećeg situacija za Džumhura je izgledala bezizlazna, ali je bh. teniser uspio napraviti podvig i osvojiti dva seta te izboriti peti set. Ipak, nije uspio do potpunog preokreta i pobjede.

 

Prvi set protekao je u izjednačenoj igri, a teniseri su "držali" svoj servis do 11. gema, kada je Haase napravio brejk te na svoj servis poentirao za vodstvo od 1:0.

 

Dominaciju na terenu Haase je nastavio i u drugom setu u kojem je napravio dva brejka te poveo sa 4:0. Džumhur, koji je sve više vremena trošio na raspravu sa sudijama, nakratko se vratio osvajanjem jednog brejka i dva svoja servisa, ali Haase ipak nije dozvolio iznenađenje i do kraja je bh. teniseru oduzeo još jedan servis te došao do sigurne prednosti od 2:0.

 

Početak trećeg seta ponovo je pripao Haaseu, koji je poveo sa 4:0, ali je uslijedio odgovor Džumhura koji je napravio dva brejka i došao do izjednačenja, a potom još jednom u 11. gemu kada je poveo sa 6:5. Uzvratio je Haase još jednim brejkom te treći set uveo u taj-brejk. Trinaesti gem pripao je bh. teniseru koji je osvojio prvi set u ovom meču te nagovijestio preokret.
 


Džumhur je siguran bio u četvrtom setu, iskoristivši psihološki pad u igri holandskog tenisera te vrlo brzo došao do drugog poena i izjednačenja.

 

U petom setu igralo se izjednačeno do sedmog gema, kada Holanđanin pravi brejk i uz svoj osvojeni servis dolazi do vodstvo od 5:3 te je poraz bio neizbježan.

 

Pred kraj prvog seta došlo je do verbalnog sukoba najboljeg bh. tenisera i članova reprezentacije Holandije.

 


Džumhur bijesan: Šta hoćete više..... by clipsbh

 


U petom meču planirano je da se sastanu Mirza Bašić i Thiemo de Bakker, ali s obzirom da to da je ukupni pobjednik već riješen postoji mogućnost promjene igrača.

 

Holanđani su se ovom pobjedom plasirali u play-off za ulazak u Svjetsku grupu.
 

BiH - Holandija 1:3
 

 

- petak:
Mirza Bašić - Robin Haase 4:6, 2:6, 7:5, 3:6
Damir Džumhur - Thiemo De Bakker 6:2, 6:2, 6:2


 

- subota:
Mirza Bašić/Tomislav Brkić - Robin Haase/Jean Julian Rojer 3:6, 6:3, 3:6, 2:6


 

- nedjelja:
Damir Džumhur - Robin Haase 5:7, 3:6, 7:6, 6:2, 4:6


 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook