PODSTICAJ INOVACIJA I KREATIVNOSTI

Udruženje poslovnih žena u BiH objavilo: Konkurs za odabir autentičnog bh. proizvoda

Biznis Klub08.04.17, 22:15h

Udruženje poslovnih žena u BiH objavilo: Konkurs za odabir autentičnog bh. proizvoda
Fokus ovog konkursa će biti na savjetovanju prijavljenih organizacija na temu komercijalizacije autentičnih proizvoda, kako bi žene u ruralnim područjima ostvarile konkretne ekonomske koristi od razvoja i plasmana takvih proizvoda

 

 

Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini objavilo je konkurs za odabir autentičnog bh. proizvoda, putem kojeg će se podržati odabrane organizacije žena u procesu izrade i komercijalizacije odabranih proizvoda.


Podršku udruženju u realizaciji planiranih aktivnosti pružiće USAID/Sweden FARMA II i Jedinica za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (u okviru realizacije IFAD-ovih projekata).


Aida Zubčević, predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH pojasnila je da je cilj konkursa podstaći inovacije i kreativnost, te podržati stvaranje brendiranih i dobro upakovanih tradicionalnih, autothonih proizvoda, koji će bez problema naći svoje mjesto u odgovarajućim kanalima distribucije:


- Ovim projektom želimo ekonomski osnažiti žene u ruralnim područjima, prvenstveno kroz razvoj proizvoda sa dodatnom vrijednosti. Naše žene su vrijedne i već u kućnoj radinosti prave fantastične proizvode, te nam je namjera pomoći im da to pretvore u profitabilnu aktivnost.

 

poslovne-zene-konkurs


Fokus ovog konkursa će biti na savjetovanju prijavljenih organizacija na temu komercijalizacije autentičnih proizvoda, kako bi žene u ruralnim područjima ostvarile konkretne ekonomske koristi od razvoja i plasmana takvih proizvoda.


Pored planiranog mentoringa, predviđena je i podrška u razvoju kanala distribucije i promociji proizvoda, a najbolji proizvodi će dobiti i simbolične novčane nagrade.


Ovaj konkurs oglašen je u tri kategorije:


• Domaći poljoprivredni proizvod (mliječni proizvodi, džemovi, sokovi i sl.)
• Prirodna kozmetika, ljekobilje i med
• Tradicionalni ženski radovi (vez, pletenje, heklanje, tkanje)


Više detalja o konkursu će biti prezentirano na planiranim informativnim sastancima, te na web stranici udruženja www.upzbih.ba.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook