Alvarez odlazi?

Slučaj Agrokor: Ivica Todorić povukao potez koji će promijeniti sve

Biznis Klub07.04.17, 10:51h

Slučaj Agrokor: Ivica Todorić povukao potez koji će promijeniti sve
Prema novom zakonu, dakle, novi krediti Agrokoru imat će prioritet naplate pred drugim potraživanjima, čak i ako postupak izvanredne uprave ne uspije i dođe do stečaja

 

Ivica Todorić potpisao je zakon o Agrokoru te će u tu kompaniju uskoro doći izvanredni Vladin povjerenik, piše 24 sata, pozivajući se na visoke izvore. Prema tom Zakonu, na prijedlog Vlade imenuje se izvanredni povjerenik koji će preuzeti upravljanje kompanijom. Ostaje pitanje što će biti s Antoniom Alvarezom III, koji je trenutno zadužen za restrukturiranje u kompaniji, te kakve će biti njegova uloga u kompaniji.


“Ostajem danas”, odgovorio je Alvarez III na pitanje novinara N1 televizije ostaje li u procesu. Alvarez je konzultant zadužen za restrukturiranje kompanije, a ostaje vidjeti kako bi se uloge Vladinog povjerenika i Alvareza preklapale. “Proces je u tijeku”, rekao je tek Alvarez jutros N1 televiziji prilikom ulaska u središte Agrokora.


U međuvremenu, Večernji list je u tiskanom izdanju objavio kako su Todorićevi sinovi Ivan i Ante u nedjelju viđeni kako ulaze u kuću odvjetnika Čede Prodanovića. Policija u Agrokoru provodi izvide, a premda nije direktno potvrđeno iz MUP-a, neslužbene informacije govore da je do tog postupanja došlo na temelju prijave predsjednika Sabora Bože Petrova protiv vlasnika i Uprave Agrokora. U samoj kompaniji Večernjem nisu željeli potvrditi jesu li angažirali Prodanovića ili bilo kojeg drugog odvjetnika koji će ih zastupati u ovom slučaju.


Kako je to jučer rekao Alvarez banke su pristale nastaviti financiranje Agrokora ako to njihovo novo financiranje ima status prioriteta pod novim zakonom za sistemski važne kompanije. Amandman u tom smjeru predložio je klub zastupnika HDZ-a, a on je i usvojen. Prema novom zakonu, dakle, novi krediti Agrokoru imat će prioritet naplate pred drugim potraživanjima, čak i ako postupak izvanredne uprave ne uspije i dođe do stečaja.

 

(Telegram.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook