FOTO/ AKO JOŠ NISTE POGLEDALI

Mjuzikl 'Zaleđeno kraljevstvo' u aprilu ponovo na sceni Pozorišta mladih Sarajevo

Kultura06.04.17, 09:42h

Mjuzikl 'Zaleđeno kraljevstvo' u aprilu ponovo na sceni Pozorišta mladih Sarajevo
Na radost mnogih koji nisu uspjeli doći do svojih ulaznica u februaru i martu, Pozorište mladih Sarajevo, Muzički atelje u BiH i Basics škola i u aprilu najavljuju reprize mjuzikla „Zaleđeno Kraljevstvo“

 

Mjuzikl "Zaleđeno Kraljevstvo" premašilo je sva očekivanja organizatora već u prvim mjesecima prikazivanja. Nakon osam javnih izvođenja, interes za Disneyevu zaleđenu priču sve je veći, a mjuzikl je do sada pogledalo više od 2500 gledatelja.


Na radost mnogih koji nisu uspjeli doći do svojih ulaznica u februaru i martu, Pozorište mladih Sarajevo, Muzički atelje u BiH i Basics škola i u aprilu najavljuju reprize mjuzikla „Zaleđeno Kraljevstvo“.


18.04. u 18.00 sati DEVETO IZVOĐENJE
Pozorište mladih Sarajevo
19.04. u 18.00 sati DESETO IZVOĐENJE
Pozorište mladih Sarajevo


- Ovo je naš drugi profesionalni mjuzikl koji smo radili sa Pozorištem mladih Sarajevo u samo godinu dana i moram priznati da još uvijek skupljamo utiske i slažemo dojmove. Da ćemo imati ovoliku podršku javnosti i da će publika neprestano tražiti kartu više sve nas je iznenadilo. Bližimo se polako brojci od 10.000 gledaoca koji su pogledali naša dva mjuzikla „Kralj Lav“ i „Zaleđeno Kraljevstvo“. Hvala svima na ukazanom povjerenju uz najavu da za sljedeću sezonu pripremamo mnogo kreativnih iznenađenja, kazao je Dalibor Perković, producent mjuzikla.


Najmlađa glumica u mjuziklu Mia Mrkaja ima samo 5 godina, a najstariji glumac Haris Begović 16 godina. Mia i Haris zajedno sa ostalih 40 glumaca, pjevača te članova plesnog ansambla pohađaju nastavu u Muzičko – obrazovnom sistemu „Basics škola“ te u sklopu Odsjeka za muzički teatar vježbaju sve segmente mjuzikla sa profesorima glume, pjevanja i scenskog pokreta.


Sve uloge u mjuziklu igraju upravo ovi mladi glumci i pjevači prezentirajući publici što su sve naučili.


U glavnim ulogama našli su se Hana Guska, Ana Jovančić, Haris Begović, Una Bjelica i Aleksandra Cinco.


Iza ovog dječjeg mjuzikla stoje mladi profesionalci iz Muzičkog ateljea u Bosni i Hercegovini i Muzičko – obrazovnog sistema „Basics škola“, dok scenografiju i svjetlo potpisuje Pozorište mladih Sarajevo.


Vokalni supervizor na projektu je profesorica pjevanja Jelena Radović, dok je za scenski pokret zadužena balerina Iman Fagin. Za šminku se pobrinula make-up artistica Maja Talović.


Glumački elementi mjuzikla vrijedno se rade sa profesoricom, bh. glumicom Stašom Dukić, koja uz Đorđa Jovančića potpisuje i režiju mjuzikla.

 

Mjuzikl dodatno čine uzbudljivijim 3D efekti i hologrami na sceni, rotirajuća scenografija kao i animacije koje potpisuje Marko Jovančić, dok su za ton zaduženi New Event, MAUBIH muzička produkcija i Pozorište mladih.


- Moje kolege i ja trudimo se da djeci mjuzikl, kao jednu od najtežih scenskih formi, predstavimo kroz igru, ali pristupajući svemu iskreno i profesionalno. Upravo zbog te sinergije kreativnih snaga ovi mladi glumci uspjeli su na scenu postaviti jedan ovako veliki i zahtjevan projekat, kazala je Jelena Radović, profesorica pjevanja.


Više informacija možete pronaći na facebook eventu “Mjuzikl ZALEĐENO KRALJEVSTVO”, blagajni Pozorišta mladih Sarajevo i na zvaničnoj web stranici mjuzikla www.basicsofficial.com/zaledjeno-kraljevstvo.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook