građani traže smjenu novog predsjednika

Treći 'Protest protiv diktature': Ulice pune ogorčenih ljudi, širom Srbije se ori 'Vučiću, lopove!'

Front05.04.17, 21:06h

Treći 'Protest protiv diktature': Ulice pune ogorčenih ljudi, širom Srbije se ori 'Vučiću, lopove!'
Kolonu koja se protezala kroz Kneza Miloša od Nemanjine do Kralja Milana prate i brojne novinarske i fotografske ekipe

 

Više hiljada učesnika "Protesta protiv diktature" u Beogradu stiglo je nešto prije 20.30 do zgrade Vlade Srbije. Protesti su održani i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Kruševcu i Kraljevu- javlja rsN1info.com

 

Više hiljada građana protestuje ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu. Kolona je u jednom trenutku pred ulazak u Ulicu kneza Miloša bila podijeljena da bi se stopila u jednu, do dolaska na ugao Kneza Miloša i Nemanjine gde se nalazi zgrada Vlade. Učesnici skupa glasno su ispred vlade vikali "Ua", uz jake zvuke doboša i pištaljki.

 

Kolonu koja se protezala kroz Kneza Miloša od Nemanjine do Kralja Milana prate i brojne novinarske i fotografske ekipe.

 

Ni ispred zgrade Vlade nije bilo policije. Kako je ranije najavljeno, učesnici protesta trebalo bi od zgrade vlade da krenu ka Slaviji. Protest protiče bez incidenata.

 

Građani su se, kao i prethodnih večeri, oko 18 sati okupili ispred Doma Narodne skupštine Srbije, odakle su krenuli u protestnu šetnju. Oni su se nešto poslije 19 časova zaustavili ispred sjedišta lista Informer na Terazijama, nezadovoljni njegovim izvještavanjem, uzvikujući "Av, av, av" i "Izlazite napolje".

 

Oko 19.30 stigli su do zgrade lista Politka gdje je zapaljena baklja, a potom došli do zgrade Radio-televizije Srbije u Takovskoj, odakle su zatražili smjenu glavnih urednika javnog servisa.

 

Okupljeni gradjani nose parole na kojima piše "RTS-Ne znamo sve" i uzvikuju "Uživo hoćemo". Tokom šetnje do zgrade RTS-a, učesnici protesta uzvikivali su "Ne damo Srbiju", "Ko ne skače, taj je Vučić" i "Dole diktatura".

 

Na početku kolone nalazi se veliki transparent "Dole diktatura", a građane predvode dobošari. Građani nose nalepnice "Puk'o je" i "Drugi krug", uzvikuju "Lopovi", a nose i zastave Srbije i transparente “Vučiću Šrederu", "Vučiću lopove" i "Stop diktaturi".


Okupljeni traže i smjenu Aleksandra Vučića, da ne budu jeftina radna snaga, kao i da ne moraju da budu članovi partije kako bi dobili posao.

 

Ostatak pojedinosti čitajte OVDJE

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook