Aleksandra Pandurević

SNSD se vratio, a sarmu prob'o nije... Danas su pokazali da im obraz vrijedi 15 feninga

Front05.04.17, 13:03h

SNSD se vratio, a sarmu prob'o nije... Danas su pokazali da im obraz vrijedi 15 feninga
SNSD se vratio u klupe nadajući da će zavući ruku u džep građana RS, smatra Pandurević

 

Set zakona koji se odnosi na akcize, a koji je utvrdilo Vijeće ministara BiH i uputilo ga u parlamentarnu proceduru, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH neće razmatrati po hitnom postupku.

 

Nakon sjednice, poslanici su davali izjave medijima komentarišući današnju sjednicu, kao i povratak u poslaničke klupe zastupnika SNSD-a.

 

Aleksandra Pandurević je na početku obraćanja medijima kazala da su se poslanici SNSD "vratili, a sarmu probali nisu"

 

"SNSD se vratio, a sarmu probao nije", kazala je.

 

"Danas se desilo da je SNSD pokazao da im obraz vrijedi 15 feninga i da toliko košta njihov akcizni patriotizam. Drago mi je da je postojala većina koja se usprotivila i SNSD-u i strancima koji su vršili stravičan pritisak na poslanike da usvojimo i povećamo akcize i uništimo poljoprivredu, ono malo što živi i diše u ovoj zemlji", kazala je Aleksandra Pandurević, zastupnica SDS-a.

 

Dodala je da se "SNSD vratio u klupe nadajući da će zavući ruku u džep građana RS".

 

"Danas je većina poslanika bila protiv tog i Zakon je upućen u reodvnu proceduru što daje mogućnosti da se amandmanski djeluje i naprave mjere za plavi dizel i daju olakšice poljoprivrednicima. SNSD se vratio nadajući se da će se Zakon usvojiti po hitnoj proceduri i da će zavući ruku u džep građana RS i riješiti krpljenje budžetskih rupa preko leđa građana RS. Nikada još nismo doživjeli takav pritisak međunarodne zajednice sinhronizovan sa SNSD-om, što je kako čujemo posljedice dogovora Izetbegovića i Dodika u Mostaru. Dodik je obećao Izetbegoviću da će podržati akcize i da će se vratiti na Parlament", kazala je Pandurević.

 

(n1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook