DF nakon dogovora lidera SDA i HDZ-a

Tražimo Izetbegovićevo izjašnjenje: U čije ime daje Čoviću treći entitet?!

Front04.04.17, 13:13h

Tražimo Izetbegovićevo izjašnjenje: U čije ime daje Čoviću treći entitet?!
Ja sam im kazao šta je preduslov s moje strane, a to je da ne postoji nikakva priča o podjelama ili nekim novim entitetima ili referendumima, poručio je Izetbegović

 

Nakon jučerašnjeg predsjedničkog okupljanja u Mostaru, uz to što smo saznali da su za večeru jeli lubin i pili „rujnoga vina“, građani ove zemlje od „prvog u Bošnjaka“ i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, morali bi dobiti odgovor na dosta kontrardiktorne (po običaju), ali i opasne izjave oko mogućih novih ustupaka Draganu Čoviću, stoji u saopćenju Demokratske fronte.

 

- Šta znače ove riječi: “Na pitanje šta će konkretno uraditi kako bi se poboljšala situacija u regiji, Izetbegović ističe da se od Bošnjaka očekuje da pomognu Hrvatima u BiH da dobiju svoje autentične (čitaj: Čovićeve) predstavnike u vlasti.“

 

„Ja sam im kazao šta je preduslov s moje strane, a to je da ne postoji nikakva priča o podjelama ili nekim novim entitetima ili referendumima“, poručio je Izetbegović.

 

Nakon ovih riječi, gospodin Izetbegović dužan je, ali baš javno, pojasniti:

 

Da li „nepostojanje priče“ znači nastavak tajnih dogovora oko trećeg entiteta, kako su i do sada običavali raditi on i Čović?

 

Kako spojiti nespojivo: autentične (Čovićeve) Hrvate u vlasti na svim nivoima pri sadašnjoj organizaciji Federacije BiH, dakle bez „trećeg“?

 

Hoće li građani ove zemlje, jednom za sva vremena, dobiti odgovor na pitanje: ko je od njih (građana) autentični predstavnik Srba, Hrvata i Bošnjaka?

 

I na kraju, a može i na početku svih pitanja: Odakle gospodinu Izetbegoviću pravo na „tapiju“ zvanu BiH ili Federacija BiH? Osim ako zaista već nije „legao na rudu“ i prihvatio „fildžan begovat“ u kojem će on i uzak krug ljudi i porodica bliskih njemu biti begovi.

 

Očekujemo, s toga, hitno i jasno pojašnjenje ovih Izetbegovićevih riječi. Ako može, da nam to kaže na vakat i istinito, da se ne ponovi „slučaj revizija presude“ - saopćeno je iz Demokratske fronte.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

**********************************

Ne propusti bonus video na DEPO TV!

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook