VIDEO/BOSANSKI DIJAMANT U NAJBOLJEM IZDANJU

Džeko dvostruki strijelac za Romu protiv Empolija

Sport01.04.17, 22:58h

Džeko dvostruki strijelac za Romu protiv Empolija
Svoj bilans nakon večerašnje utakmice popravio je na 33. postignuta gola u sezoni, a u Seriji A se 23 puta upisivao u listu strijelaca. Također, sa 33. postignuta gola postao je najbolji strijelac Rome u jednoj sezoni, a srušio je rekord kojeg je držao Francesco Totti

 

U prvom poluvremenu gosti su imali veći posjed lopte, ali je Roma bila konkretnija i stvorila više prilika.

 

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko jednu od njih uspio je pretvoriti u gol kada je pogodio u 12. minuti na asistenciju Rudigera.

 

U nastavku Roma je nastavila sa ofanzivom, a činilo se da gosti nisu imali snage da pariraju Vučici.

 

Večeras sjajni Džeko u 56. minuti iskoristio je dodavanje Salaha pa udvostručio prednost te ujedno postavio i konačni rezultat meča.

 


 

 

Dijamant je u pobjedničkoj ekipi igrao do 73. minute, kada je umjesto njega ušao legendarni Totti. Svoj bilans nakon večerašnje utakmice popravio je na 33. postignuta gola u sezoni, a u Seriji A se 23 puta upisivao u listu strijelaca.

 

Također, sa 33. postignuta gola postao je najbolji strijelac Rome u jednoj sezoni, a srušio je rekord kojeg je držao Francesco Totti.

 

S druge strane, u redovima Empolija cijelu utakmicu odigrao je još jedan Zmaj, Rade Krunić.

 

Roma je uprkos pobjedi ostala na drugom mjestu Serije A s pet bodova zaostatka u odnosu na lidera Juventusa, ali i utakmicom više. Empoli je na 17. poziciji.

 

)DEPO Portal/ak)

 

**********************************

Ne propusti bonus video na DEPO TV!

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook