NOVI GAF AMERIČKOG PREDSJEDNIKA

Trumpa iznervirala pitanja novinara pa napustio ceremoniju prije potpisivanja izvršnih naredbi

Front01.04.17, 12:10h

Trumpa iznervirala pitanja novinara pa napustio ceremoniju prije potpisivanja izvršnih naredbi
Tokom ceremonije potpisivanja novinari su Trumpu postavljali pitanja u vezi sa njegovim bivšim savjetnikom za državnu sigurnost Michaelom Flynnom, koji se ponudio da svjedoči o ruskoj umiješanosti u američkim izborima

 

 

Američki predsjednik Donald Trump u petak je napustio ceremoniju potpisivanja izvršnih naredbi, a da ih nije ni potpisao, javlja CNN.

 

Tokom ceremonije potpisivanja novinari su Trumpu postavljali pitanja u vezi sa njegovim bivšim savjetnikom za državnu sigurnost Michaelom Flynnom, koji se ponudio da svjedoči o ruskoj umiješanosti u američkim izborima u zamjenu za imunitet od krivičnog gonjenja.

 

Predsjednik je ignorirao pitanja i otišao u drugu sobu, gdje ga je pratio potpredsjednik Mike Pence koji je ponio fascikle s dvije izvršne naredbe.

 

Kako navodi Bijela kuća, Trump je kasnije potpisao te dvije naredbe, čiji je cilj identificiranje i eliminiranje zloupotreba u vanjskoj trgovini, ali iza zatvorenih vrata.

 

Jedna od naredbi odnosi se na provođenje 90-dnevne studije o deficitima u američkoj trgovinskoj razmjeni sa nekim od najvećih američkih trgovinskih partnera, kako bi se identificirale potencijalne zloupotrebe i prevare.

 

Druga direktiva naređuje strože i efektivnije provođenje američkih antidampinških zakona kako bi se spriječilo slabljenje američkih kompanija od inostranih proizvođača koji prodaju robu po nižim cijenama.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook