Svečanost na Grbavici

Istočnu tribinu otvara legenda Plavih Ivica Osim

Sport31.03.17, 16:58h

Istočnu tribinu otvara legenda Plavih Ivica Osim
Utakmica između Željezničara i Slobode se igra u 19 sati, a pola sata prije je planirana kratka ceremonija otvaranja tribine

 

Fudbalski klub Željezničar najavio je danas otvaranje istočne tribine stadiona Grbavica, uoči sutrašnje utakmice prvog kola Lige za prvaka protiv Slobode.

 

Istočna tribina ima kapacitet od 4266 mjesta, a u subotu će je pola sata prije meča otvoriti legendarni Ivica Osim.

 

Poznati glumac i navijač Željezničara Nermin Tulić danas je novinarima u obraćanju prije sutrašnjeg otvaranja kazao da se osjeća uzbuđeno.

 

- Imam previše godina i pamtim, znam ovaj stadion kada nije tamo nije bilo ni kuća ni stolica i uzbuđen sam kao da sam ponovo na nekakvom velikom fudbalskom meču - rekao je Tulić.

 

Mustafa Čizmić, kompozitor muzike za pjesmu „Grbavica“ istakao je da osjeća tremu uoči sutrašnjeg meča.

 

- Ja sam dijete Grbavice. Više imam provedenog vremena na stadionu nego u školi. Velika mi je čast što ću biti sutra dio programa i što ću pokušat da dočaram dio atmosfere. Pjesma 'Grbavica' je nastala 1993. kao i sve ratne pjesme, ona je trebala trebala da bude pjesma jedne jedinice u gradu. Tako da smo odlučili da napravimo pjesmu koja bi trebala voditi našu jedinicu u ratne avanture. Pa smo odlučili da napravimo pjesmu koja se odnosi na ovaj dio grada, Grbavicu. Nije bilo dvojbe ko će je pjevati, jedino je to bio Tifa sa svojom emocijom. On je iznio tu pjesmu kako treba i traje i dan danas - istakao je Čizmić.

 

Na kraju se obratio i najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur koji je veliki navijač tima s Grbavice i kupac desetogodišnje ulaznice za istočnu tribinu.

 

- Svi znaju da je ovo moj voljeni klub i jedva čekam sutrašnju utakmicu - zaključio je Džumhur.

 

 Utakmica između Željezničara i Slobode se igra u 19 sati, a pola sata prije je planirana kratka ceremonija otvaranja tribine.

 

(FENA/dg)

 

****************************

Ne propustite bonus video na DEPO TV!

/p>


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook