FOTO/ Suzi tražila pola imovine

Epilog svađe zbog stana Ismeta Bajramovića Ćele: Jovanka tvrdila da su živjeli u vanbračnoj zajednici, a njegov sestrić...

Hronika31.03.17, 13:15h

Epilog svađe zbog stana Ismeta Bajramovića Ćele: Jovanka tvrdila da su živjeli u vanbračnoj zajednici, a njegov sestrić...
Kako saznaje Avaz.ba, donesena je prvostepena presuda u ovom predmetu, a uskoro se očekuje i drugostepena

 

Elvir Hodžić, sestrić rahmetli Ismeta Bajramovića Ćele, kako je Avaz već ranije pisao, u Općinskom sudu u Sarajevu vodio je spor u vezi sa stanom, koji se nalazi u ulici Hakije Kulenovića na broju 4 u naselju Ciglane, čiji je on vlasnik.

 

Taj stan, naime, potraživala je i Jovanka Lazarević Suzi, koja je tvrdila da je živjela s Bajramovićem u vanbračnoj zajednici, te smatra da ima pravo i na polovinu njegove imovine.

 

Prvostepena presuda

 

Kako saznaje Avaz.ba, donesena je prvostepena presuda u ovom predmetu, a uskoro se očekuje i drugostepena.

 

ismet bajramovic celo

 

Ovu informaciju potvrdila je i advokatica Adela Duraković, koja zastupa Elvira Hodžića.

 

- Prvostepenom presudom Općinski sud u Sarajevu odbio je zahtjeve Jovanke Lazarević Suzi da se poništi kupoprodajni ugovor, kojim je Elvir Hodžić kupio stan od Ismeta Bajramovića, te da se prizna njena vanbračna zajednica s Ismetom Bajramovićem Ćelom i dodijeli joj se pola imovine. Presuda je donesena u potpunosti u našu korist. Drugostepenu presudu očekujemo do polovina aprila, kazala je advokatica Adela Duraković, koja zastupa Elvira Hodžića.

 

Podsjećamo, Elvir Hodžić kada je Avaz ovom slučaju pisao 2012. godine, nam je tada kazao:

 

"Ismet je stan kupio 14. marta 2003. godine. Meni ga je prodao četiri i po mjeseca kasnije, odnosno 31. jula 2003. godine, o čemu svjedoče i kupoprodajni ugovori. Da bih kupio taj stan, koji je koštao 86.500 KM, podigao sam i kredit od 50.000 KM, a ostatak su mi dali roditelji. Ali ono što je najzanimljivije jeste da je, u vrijeme kada je kupio taj stan, Ismet bio vjenčan ženom s kojom se razveo 14. jula 2003. godine, dakle 17 dana prije nego što sam ja otkupio stan".

 

suzi-i-elvir

Suzi i Elvir: Dugogodišnji spor oko Bajramovićeve imovine

 

Prema njegovim riječima, Lazarević na Sudu potražuje taj stan na osnovu tvrdnji da je s Ismetom živjela od 1996. godine.

 

- Ali i da jeste, a nije s njim živjela, kakve to veze ima sa stanom, čiji sam ja vlasnik. Nigdje na svijetu nema takvo što da ljubavnica mog daidže na Sudu potražuje stan koji je moje vlasništvo – ispričao je tada Hodžić, dodavši da Lazarević jeste poznavala Ismeta od 1996. godine iz Njemačke i bila mu je jedna od mnogih njegovih djevojaka, ali nije živjela s njim. Hodžić te tvrdnje potkrepljuje činjenicom da je Ismet i prije Iris bio oženjen.

 

stan-ismeta-bajramovica-cele

 

- Ismet je od 1993. do 1996. godine bio oženjen Melisom Hasanagić, potom je od 1997. do 2001. godine bio u braku s Mirsadom Šumić, a onda, od 2002. do jula 2003., s Iris. Ismet je, u međuvremenu, bio i u zatvoru iz kojeg je izašao 2004., a ja sam stan od njega kupio 2003. godine – kazao je Hodžić.

 

On je tada pojasnio da je Ismet nakon što je izašao iz zatvora došao u stan na Ciglanama.

 

Imao mnogo djevojki

 

- Nakon izlaska iz zatvora došao je u taj stan i zajedno smo živjeli. Dovodio je mnoge djevojke, što cijeli grad zna, a među njima i Suzi. Međutim, 2006. godine su se posvađali i ona je otišla u Bijeljinu, odakle je porijeklom. Nakon toga se vratila i unajmila stan u ulici Himze Polovine, gdje je živjela posljednje dvije godine do Ismetove smrti. U stan na Ciglanama više nije dolazila, a Ismet je povremeno išao kod nje – kazao je Hodžić, dodajući da se Suzi prijavila na adresu tog stana 2004. godine bez njegovog znanja.

 

Ostatak teksta pročitajte na portalu Avaza.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

**************************************

Ne propustite video na DEPO TV!

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook