Visoki policijski zvaničnik upozorio

Teroristički napadi u Njemačkoj mogući su u svakom trenutku!

Hronika30.03.17, 19:45h

Teroristički napadi u Njemačkoj mogući su u svakom trenutku!
Njemački sigurnosni organi smatraju da je 616 esktremista potencijalno dovoljno opasno da izvrši napad. Od tog broja, oko polovina se trenutno nalazi u inostranstvu, a od ostalih koji se nalaze u Njemačkoj, oko 100 se nalaze u zatvoru

 

Visoki policijski zvaničnik kazao je da Njemačka mora biti na oprezu zbog prijetnje od ekstremističkih napada, prenosi Associated Press.

 

Holger Münch, šef Federalnog kriminalističkog policijskog ureda Savezne Republike Njemačke, u četvrtak je rekao novinarima da su "napadi u Njemačkoj mogući u svakom trenutku".

 

Kazao je da će gubitak teritorije tzv. Islamske države u Iraku i Siriji dovesti do toga da će ova skupina "pojačati svoje napore kako bi izvela napade, pogotovo u zapadnim zemljama".

 

Njemački sigurnosni organi smatraju da je 616 esktremista potencijalno dovoljno opasno da izvrši napad. Od tog broja, oko polovina se trenutno nalazi u inostranstvu, a od ostalih koji se nalaze u Njemačkoj, oko 100 se nalaze u zatvoru.

 

Od 2012. godine više od 920 ekstremista je iz Njemačke otišlo u Siriju i Irak, a oko 300 ih se od tada vratilo u Njemačku.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook