Policijska akcija 'Coral'

Ponovo uhapšen Alen Čengić, koji je prije deset dana pušten iz pritvora

Hronika30.03.17, 17:01h

Ponovo uhapšen Alen Čengić, koji je prije deset dana pušten iz pritvora
Terete se da su u periodu od juna 2014. do juna 2015. godine počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima: porezna utaja, ugrožavanje sigurnosti, teška krađa, oštećenje tuđe stvari i organiziranje otpora

 

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a uhapsili su Alena Čengića i još dvije osobe zbog krivičnog djela sprečavanje dokazivanja, potvrđeni je Feni u Tužilaštvu.

 

Nakon policijske obrade, osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu. Nakon što ih ispita tužilac, odlučit će se o daljim mjerama.

 

Prije deset dana, Kantonalni sud u Sarajevu donio je odluku kojom se Alenu Čengiću, Adnanu Hadžibajriću i Mehmedu Puškiću ukida mjera pritvora.

 

Njih trojica su uhapšeni u okviru akcije Coral koja je provedena u oktobru 2015. godine i od tada su bili u pritvoru zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi uništili dokaze, ometali postupak utjecajem na svjedoke, zbog bojazni da bi ponovili krivično djelo, te zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

 

Optužnica je podignuta 3. aprila prošle godine, te je potvrđena a njom su, pored ovog trojca, obuhvaćeni i Vahid Alić, Jasmin Kulenović, Sabina Bajraktarević, Jasmina Šehović, Nerman Čeho, Dragan Koledin, Adis Skorupan, Senaid Didik i Kemal Elkez.

 

Terete se da su u periodu od juna 2014. do juna 2015. godine počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima: porezna utaja, ugrožavanje sigurnosti, teška krađa, oštećenje tuđe stvari i organiziranje otpora.

 

Optužnicom Tužilaštva KS Alen Čengić također se tereti da je zajedno za Didikom i Elkezom počinio krivično djelo navođenje na prostituciju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook