selektor bh. reprezentacije

Baždarević o cilju utakmice s Albanijom: Isprobat ćemo neka nova lica...

Sport27.03.17, 19:17h

Baždarević o cilju utakmice s Albanijom: Isprobat ćemo neka nova lica...
Selektor Mehmed Baždarević navodi da je osnovni cilj da isproba nove igrače u timu kao i određene varijante koje bi mu mogle poslužiti u budućnosti

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak u Elbasanu igra prijateljski susret s Albanijom.



Selektor Mehmed Baždarević navodi da je osnovni cilj da isproba nove igrače u timu kao i određene varijante koje bi mu mogle poslužiti u budućnosti.



Kada je u pitanju sastav, ističe da i dalje ima dilema s kojim igračima će početi meč, ali da će nakon treninga imati mnogo više informacija.



- Nedostaje nam par igrača, ali imamo nekoliko mladih, vratili su se i neki koji su bili suspendovani. Vjerujem da ćemo sastaviti dobru ekipu koja će moći i znati da odgovori izuzetno dobroj ekipi Albanije - kazao je Baždarević na pres-konferenciji u Tirani.


Dodaje da je rano govoriti o tome koliko je ova utakmica bitna kao priprema za meč sa Grcima.



- Do utakmice sa Grčkom ima dva mjeseca i teško je govoriti o nekoj pripremi. Ostaćemo koncentrisani na ovu utakmicu. Nadam se da će da nam poslužiti da isprobamo nova lica - navodi selektor.



U sutrašnjem meču neće biti Miralema Pjanića, a Baždarević ističe da nije nikoga striktno odredio da preuzme njegovu ulogu.



- Niko direktno neće preuzeti ulogu Pjanića, svaki igrač će imati svoju ulogu u timu. Ideja mi je uvijek bila da igramo kolektivnu igru, i nadam se da se njegovo odsustvo neće osjetiti te da će oni koji su na terenu dati sve od sebe - zaključio je Baždarević.



Nakon odrađene suspenzije u tim se vratio Senad Lulić, koji bi sutra trebao da zauzme svoje mjesto u ekipi.



- Drago mi je da je došlo do meča protiv kvalitetne reprezentacije kao što je Albanija. Uvijek je ovdje bilo lijepo igrati, atmosfera je bila super i nadam se da će tako i sutra biti - kazao je Lulić.



Utakmica Albanija - BiH bit će odigrana sutra u 18 sati na Elbasan Areni.



(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook