VIDEO/ DEPO PORTAL VAM OTKRIVA

Zašto su Amra i Edin Džeko djevojčici dali ime Una: Sve je počelo u Krajini, na snimanju filma...

Nedjeljni magazin27.03.17, 15:13h

Zašto su Amra i Edin Džeko djevojčici dali ime Una: Sve je počelo u Krajini, na snimanju filma...
Priča seže u ljeto 2013. godine i vrijeme kada se u Krajini, na rijeci Uni, snimao film "Ja sam iz Krajine, zemlje kestena"... Bilo je to i vrijeme prvih mjeseci ljubavne veze mladog para

 

Sve što Amra i Edin Džeko rade, budno se prati, pa su tako nedavno znatiželju ovdašnje javnosti probudila nagađanja da će kapiten bh. reprezentacije ponovo postati otac.


Sretni par ovu informaciju nije ni potvrdio ni demantovao, samo je Amra Silajdžić-Džeko na svom Instagramu kratko prokomentarisala:


- Treba čekati da potvrdimo, pa onda čestitati. A bilo bi super!


I dok radoznala čaršija iščekuje vijesti o prinovi u porodici Džeko, DEPO Portal donosi priču o tome zašto su Amra i Edin djevojčici dali ime Una...


Priča seže u ljeto 2013. godine i vrijeme kada se u Krajini, na rijeci Uni, snimao film "Ja sam iz Krajine, zemlje kestena", epska filmska saga posvećena bosanskoj Krajini. Radnja filma bazirana je na neobjavljenom romanu "Krvavi zalogaj" autora scenarija Mirsada Ćatića Čuperka, dok je film režirao Jasmin Duraković.


Kroz priču o dvojici braće po mlijeku, koji su zajedno bez očeva rasli, ovaj film gledaoce vodi kroz svijet isprepletenih krajiških istina, legendi, intriga i dugo skrivanih tajni. U njemu je  Amra Silajdžić ostvarila svoju prvu filmsku ulogu, tumačeći lik mlade heroine koja strada u logoru.


Bilo je to i vrijeme prvih mjeseci ljubavne veze mladog para pa je Dijamant dolazio na snimanje i sa Amrom uživao na slapovima Une, a lijepa bh. manekenka je već tada izrazila želju da svoju djevojčicu, ako je bude imala, nazove po ovoj predivnoj bosanskoj rijeci.


I tako je i bilo... Što zbog uspomena na sretne dane s početka svoje velike ljubavne priče, a što zbog uspomena na svoje prvo filmsko iskustvo...


A kako ono izgleda pogledajte u jednoj od najljepših bh filmskih scena, kada se lijepa Amra omahuje vodom iz seoskog potoka... I uživajte!   

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook