Abu Hamza gostovao na N1

Da sam bio kod Srba, danas bih bio narodni heroj! Ovdje nemam ništa - ni dokumente, ni penziju...

Hronika27.03.17, 08:30h

Da sam bio kod Srba, danas bih bio narodni heroj! Ovdje nemam ništa - ni dokumente, ni penziju...
Abu Hamza je istakao da fizički postoji, ali da bez ikakve dokumentacije boravi u BiH. Govorio je i optužbama za povezanost sa terorizom

 

Da li su mu i zašto vlasti BiH odredile kućni pritvor zbog dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića ovog mjeseca u Sarajevo? Zašto je prijetnja nacionalnoj bezbjednosti BiH i čovjek bez državljanstva? Da li je terorista? Ekskluzivno za Tačku na 7 govori Imad al Husin, poznatiji kao Abu Hamza.

 

"Ja nisam znao da će biti taj samit, nisam znao da će on doći. Imam drugih svakodnevnih problema koje svaki državljanin BiH ima. Onda su me iz policije zvali i rekli mi zbog samita. Onda sam na internetu saznao da ima neki samit, Boga mi nisam znao", kazao je Abu Hamza o kućnom pritvoru zbog dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića.

 

"Svakoj policijskoj smjeni sam nudio kafu i sok. Komšije me najbolje znaju kakav sam i da nisam nikakva opasnost. Rekli su da ako su zbog mene došli, da ova država ne valja... Ona su mi dobacivali: „Gdje si, predsjedniče?! Samo predsjednik ima patrolu ispred kuće!“ – dodao je Abu Hamza.

 

Abu Hamza je istakao da fizički postoji, ali da bez ikakve dokumentacije boravi u BiH.

 

Govorio je i optužbama za povezanost sa terorizom. 

 

"Hajmo dokazati da sam ja terorista, dajem ovu glavu. Ne bojim se nikoga, nemam se čega bojati, nemam oraha u džepu. Do sada nikada nisam imao problema sa zakonom", poručio je Abu Hamza u emisiji Tačka na 7.

 

"Šta sam vama uradio? Došao sam dobrovoljno, velikog srca, da ginem za ovu državu. Kao čovjek sam bio na pogrešnoj strani, da sam kod Srba bio, imao bih penziju, a možda bi bio narodni heroj. To ne mogu shvatiti. Ako sam išta kriv, bujrum, sudite mi. Pustite me na miru već jednom", poručio je Abu Hamza.

 

On je istakao da ima vojnu knjižicu odreda „El Mudžahid“ koja je bila u regularnom sastavu tadašnje Armije RBiH. On je dodao da je studirao u Beogradu, ali da kada je počeo rat pridružio se snagama Armije BiH, jer smatrao da tako treba, te da je u u odredu „El Mudžahid“ bio prevodilac.

 

On je dodao da je bio u Bočinji, ali da nije povezan sa teroristima.

 

- Tamo sam pomogao. Ljudima je bila potrebna socijalna pomoć - istakao je on.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook