čuvajte svoje stvari

Lopovi ne miruju: Meksikanac nasred Ferhadije opljačkao Sarajliju

Hronika24.03.17, 13:56h

Lopovi ne miruju: Meksikanac nasred Ferhadije opljačkao Sarajliju
Zbog tog krivičnog djela je uhapšen i predat u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo

 

Meksikanac G.C.J.V. (1972) opljačkao je u četvrtak u ulici Ferhadija, općina Stari Grad Sarajevo, B.S. iz Sarajeva.



Zbog tog krivičnog djela je uhapšen i predat u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.



Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.



PRILIKOM PADA S MOTOCIKLA TEŠKO POVRIJEĐEN



Na kolovozu ulice Osik, općina Ilidža, u četvrtak oko deset sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je motociklista zadobio teške tjelesne povrede. R.S. (1987) je pao s motocikla ''keeway'', a pomoć mu je ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.



NAPAO POLICAJCE I POVRIJEDIO IH



Policija je u četvrtak uhapsila Z.N. (1976) iz Sarajeva koji je napao policijske službenike, nanijevši im lakše tjelesne povrede. O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo.



UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA DROGE



 Policijski službenici u četvrtak su uhapsili M.S. (1996) iz Sarajeva zbog posjedovanja droge. Prilikom pretresa kod njega je pronađeno pet paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo.



STANJE U SAOBRAĆAJU



 Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata zabilježene su 34 saobraćajne nesreće, od toga 28 s materijalnom štetom i šest s dvije teže i šest lakše povrijeđenih osoba.



Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno pet vozača. Isključeno je i pet osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita i pet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.



(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook