izmjene u vlasti

Zakazana hitna sjednica Skupštine TK na kojoj će biti razriješen ministar Hodžić

Front24.03.17, 13:50h

Zakazana hitna sjednica Skupštine TK na kojoj će biti razriješen ministar Hodžić
Zakonodavno tijelo TK će, naveo je Alić, razmatrati razrješenje aktuelnog ministra razvoja i poduzetništva Nermina Hodžića, na njegov lični zahtjev

 

Nakon redovne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona, koja je u toku, zakazana je i sjednica hitnog karaktera na kojoj će, kako je Feni potvrdio predsjednik Skupštine Senad Alić, biti razmatrane dvije tačke dnevnog reda i to razrješenje ministra razvoja i poduzetništva te imenovanje ministra za rad, socijalnu politiku i povratak.

 

Zakonodavno tijelo TK će, naveo je Alić, razmatrati razrješenje aktuelnog ministra razvoja i poduzetništva Nermina Hodžića, na njegov lični zahtjev.

 

Hodžić je kadar Bosanske patriotske stranke-Sefer Halilović (BPS), a poziciju ministra razvoja i poduzetništva u Vladi TK obnašao je od jula 2015. godine, kada je imenovan prilikom rekonstrukcije kantonalne vlade.

 

Druga tačka dnevnog reda je imenovanje ministra za rad, socijalnu politiku i povratak, a Alić je potvrdio Feni da bi danas na ovu poziciju trebao biti imenovan Zoran Jovanović.

 

Jovanović je kadar Stranke za BiH, a na ovoj poziciji je ranije bila Danijela Simić, također kadar ove stranke, koja je podnijela ostavku u januaru ove godine.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook