video/ još malo zabave za raju

Novi luksuzni šoping centar nadomak Sarajeva: Investicija vrijedna 50 miliona KM

Biznis Klub24.03.17, 11:41h

Novi luksuzni šoping centar nadomak Sarajeva: Investicija vrijedna 50 miliona KM
Izgradnja šoping centra počela je u decembru prošle godine i ukupna vrijednost zgrade je dva miliona konvertibilnih maraka

 

U okviru stambeno poslovnog kompleksa Sarajevo Waves uskoro će biti otvoren šoping centar. 

 

Kompleks se nalazi u zelenoj oazi grada Sarajeva, neposredno pored rijeke Željeznice sa pogledom na Igman i Bjelašnicu. Novu dimenziju stanovanja čine pet stambeno poslovnih zgrada i zgrada šoping centra. Vrijednost investicije je 50 miliona konvertibilnih maraka. Dosad je unutar kompleksa izgrađena je stambeno poslovna zgrada, Sarajevo Waves 1, šoping centar je u završnoj fazi a izgradnja druge stambene jedinice planirana je za april 2017. godine.

 

Izgradnja šoping centra počela je u decembru prošle godine i ukupna vrijednost zgrade je dva miliona konvertibilnih maraka.

 

Šoping centar treba stvoriti sve potrebne uslove za kvalitetan i moderan način življenja unutar kompleksa Sarajevo Waves, te osigurati kapacitete za svakodnevne aktivnosti djece ali i odraslih. Restorani, igraonice i marketi samo su neki od dogovorenih sadržaja, a u fazi pregovora su i fitness centar, frizerski salon, saloni za namještaj i drugi popratni sadržaji.  Ukupna površina centra je 1.200 metara kvadratnih.

 

 - Objekat smo radili najkvalitetnijim materijalima praćenim svjetskim dizajnom i arhitekturom. Fasadna obloga od drveta i valovite terase samo su neki od elemenata koji prate standarde kompleksa Sarajevo Waves - kazao je inženjer izgradnje Edin Bidžević. 

 

Kazao je da se nadaju da će radovi teći po planu, te da će domaća firma Butmir kao i dosad opravdati njihova očekivanja i uz državne institucije ispoštovati postavljene rokove.

 

Firma Compact Invest potpisala je ugovor sa domaćim trgovačkim lancem Amko komercom. Iz kompanije Compact Invest poručuju da su otvoreni za sve dobre ideje i saradnju od partnera i prijatelja kompanije.

 

Zvanično otvorenje šoping centra planirano je za početak jula 2017. godine, saopćeno je iz Sarajevo Wavesa.

 

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook