plemeniti gest bh. fudbalera

Džeki dodijeljeno državno priznanje: 15.000 KM dijeli na tri dijela i donira u humanitarne svrhe

Hronika24.03.17, 11:30h

Džeki dodijeljeno državno priznanje: 15.000 KM dijeli na tri dijela i donira u humanitarne svrhe
Ministar Adil Osmanović nagradu je dodijelio bh. reprezentativcu Edinu Džeki

 

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu organiziralo ceremoniju svečane dodjele Državne nagrade za sport za 2016. godinu.


Ministar Adil Osmanović nagradu je dodijelio bh. reprezentativcu Edinu Džeki.

 

"Drago mi je da smo ugostili našeg Edina Džeku, razgovarali s njim i čestitali mu na uspjesima u Romi i reprezentaciji BiH. Želim istaknuti njegove aktivnosti ambasadora UNICEF-a. Najveći sportisti su imali trnovit put, niko se lako nije uspio popeti na visok nivo. Mi smo ponosni što imamo našeg Edina Džeku", izjavio je ministar Osmanović koji je Edinu uručio novčanu nagradu i sliku, a od fudbalera na poklon dobio dres.

 

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio nagradu s najvišeg državnog nivoa. Ovo mi je drugi put da se nalazim u ovoj zgradi i nadam se da će u budućnosti što više sportista dolaziti i primati nagrade koje zaslužuju. Sportisti su pozitivna strana ove države koja ima dosta problema. Apelujem na sve ljude u sistemu da povećaju budžete za sport. BiH ima velike sportiste i još veće talente, šteta je da nemaju uslove za rad. Edin Džeko je nastao u BiH, a ne negdje drugo. Sportisti će predstavljati državu na najbolji način", rekao je Džeko.
 


Bh. fudbaler je ranije najavio da će novac od nagrade pokloniti onima koji je najpotrebniji.


 
"Nagradu ću pokloniti u humanitarne svrhe, na tri dijela, Roditeljskoj kući u Sarajevu, Dječijem domu u Mostaru i Dječijem domu u Tuzli", kazao je Džeko.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook