Odgovorio na tvrdnje srbijanskih medija

Mektić: U BiH nema terorističkih kampova, u zadnjih godinu i po dana nijedan državljanin BiH nije otišao na strana ratišta

Hronika23.03.17, 08:55h

Mektić: U BiH nema terorističkih kampova, u zadnjih godinu i po dana nijedan državljanin BiH nije otišao na strana ratišta
I Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, tvrdi da nijedna policijska agencija u BiH ne raspolaže informacijama da u bilo kojem dijelu zemlje postoji kamp za obuku stranih boraca

 

Ne mogu da komentairam svaku glupost, rekao je za "Dnevni avaz" ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, zamoljen da prokomentira tvrdnje srbijanskih medija o navodnom postojanju terorističkih kampova na području općina Donji Vakuf i Cazin.

 

- Ono što sigurno znam jeste da u posljednjih godinu i po dana nismo imali nijedan odlazak državljana BiH na strana ratišta, kao i to da smo procesuirali sve one koji su se vratili u BiH iz Sirije i Iraka - naveo je Mektić.

 

I Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, tvrdi da nijedna policijska agencija u BiH ne raspolaže informacijama da u bilo kojem dijelu zemlje postoji kamp za obuku stranih boraca.

 

Tvrdi da, ako bi policijske agencije u BiH došle do takvih informacija, one bi po hitnoj proceduri bile provjeravane na terenu.

 

- Do sada u Bosni i Hercegovini nije potvrđeno postojanje kampa za obuku boraca za učešće na stranim ratištima. Razmjena informacija između policijskih agencija i obavještajno-sigurnosne agencije u BiH na najvišem je mogućem nivou, kao i sa zemljama u regiji i šire - poručio je Vilić. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook