Video / Napadač ubijen

Haos u Londonu: Više osoba je ozlijeđeno, dio ih pregažen autom, u zgradi parlamenta izboden policajac

Hronika22.03.17, 16:46h

Haos u Londonu: Više osoba je ozlijeđeno, dio ih pregažen autom, u zgradi parlamenta izboden policajac
Svjedoci tvrde da su vidjeli čovjeka s nožem ispred zgrade, a novinar Quentin Letts rekao je da je ''osoba iz obezbjeđenja Parlamenta upucala čovjeka koji je prethodno napao policajca''

 

Dvije osobe, uključujući i jednog policajaca, upucane su ispred zgrade britanskog Parlamenta.

 

Jedan je policajac u srijedu poslijepodne izboden nožem u zgradi britanskog parlamenta u Londonu, potvrdio je za BBC šef Donjeg doma parlamenta David Lidington. On je dodao da su napadača zatim ustrijelili naoružani policajci, a potvrdio je i da je svemu prethodio 'ozbiljan' incident.


Prije napada nožem ispred zgrade parlamenta navodno su se čuli pucnjevi zbog čega je i sjednica prekinuta. Zastupnicima i osoblju rečeno je da ostanu u svojim uredima i da se nigdje ne miču.

 

Svjedoci tvrde da su vidjeli čovjeka s nožem ispred zgrade, a novinar Quentin Letts rekao je da je "osoba iz obezbjeđenja Parlamenta upucala čovjeka koji je prethodno napao policajca", navodi Sky News.

 

Jedan poljski političar na društvenim je mrežama objavio kratki videozapis uz tvrdnju da je pored njega netko upravo automobilom pregazio pet osoba.

 

Tu njegovu tvrdnju potvrđuju fotografije s mjesta događaja na kojima se vide teško ozlijeđene osobe kako leže na asfaltu dok im pružaju prvu pomoć. Na nekoliko mjesta vide se dijelovi koji su otpali s automobila.


Reutersov fotograf tvrdi da je na Westminsterskom mostu vidio desetak ozlijeđenih, ali njegov izvještaj zasad nije potvrđen.

 

Londonska policija zasad je samo priopćila da se dogodio oružani incident na Westminsterskom mostu te da je policija poslana na teren.

 

Scotland Yard je priopćio da incident tretiraju kao teroristički čin sve dok se ne dokaže suprotno, prenosi Jutarnji.hr.

 

 

Scotland Yard says it was called to firearms incident on Westminster Bridge amid reports of several people injured https://t.co/mKp91t5PAg pic.twitter.com/oBnCbOKrGs

— BBC Breaking News (@BBCBreaking) March 22, 2017

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook