Vučić odgovorio Nataši Jeremić

Udrite mene, gospodo! Da li je trebalo da i ja dovedem brata i njegovu trudnu ženu da ovde plaču?

Front22.03.17, 09:49h

Udrite mene, gospodo! Da li je trebalo da i ja dovedem brata i njegovu trudnu ženu da ovde plaču?
Novinari su tražili od premijera komentar o incidentu koji se navodno dogodio danas pred konferenciju za novinare koju je držala Nataša Jeremić, supruga predsjedničkog kandidata Vuka Jeremića

 

Premijer Aleksandar Vučić poslije razgovora sa ambasadorom Skatom i predstavnicima američkih ulagača u Srbiji obratio se javnosti, posebno se osvrćući na konferenciju Nataše Jeremić, supruge predsjedničkog kandidata Vuka Jeremića, koja je održana povodom saopštenja funkcionera SNS Milenka Jovanova u kojem je napao Vuka Jeremića i njegovu suprugu navodeći da je Jeremić bio saučesnik u 16-godišnjoj pljački Vojvodine, a da "Braćom Burgije, Paucima i drugim kriminalcima, kao i celokupnim narko tržištem u Srbiji upravlja njegova žena, Nataša Jeremić".

 

"U našoj zemlji je ne po prvi put na delu ucena ove vrste i najgori dvostruki aršini. Koliko gadosti ste izrekli na račun moje porodice pa se niko nije skupljao da pruža podršku", rekao je premijer. "Da li sam i ja trebao da dovedem brata i njegovu trudnu ženu", dodao je. 

 

"Ja sam se izvinio, iako ništa nisam uradio. Užasno mi je žao što je neko morao da čuje takvu glupost koja je došla iz redova moje stranke. Udrite mene gospodo. Kad sam lično uvredio nekoga od vas? Moj posao je da odgovaram na vaša pitanja. A, šta je vaš odgovor, šta radi Andrej Vučić? Radi svoj posao, živi normalno, mnogo teže nego što živite vi", istakao je premijer u obraćanju novinarima u Vladi Srbije.

 

Premijer je naglasio da ne može da se miješa u rad novinarskih udruženja u kojima je uvijek bilo više politike.

 

Novinari su tražili od premijera komentar o incidentu koji se navodno dogodio danas pred konferenciju za novinare koju je držala Nataša Jeremić, supruga predsjedničkog kandidata Vuka Jeremića.

 

"Vi odlično znate šta je prava istina, nego što nekome ne odgovara da tu istinu prizna. Zamislite da ja, kao predsednički kandidat, držim demonstracije između vaših novina. A, ja to ne smem da radim ni kao premijer ni kao predsednički kandidat. Pune bi novine bile kako se vrši pritisak na medije. Danas su zabranili ulaz svima koji im se ne dopadaju. To nije Srbija koja se zalaže za slobodu", rekao je premijer.

 

Predsjednik Vlade se još jednom osvrnuo na izvinjenje koje je jutros uputio povodom izjava o supruzi kandidata Jeremića.

 

"Da li ćemo ikada da dobijemo izvinjenje od DOS-ovskih kandidata? Uradio sam svoj posao, osudio nešto što je nedopustivo, a nisam osuđivao, po 15 dana ćutim o napadima na moju porodicu. Nemojte da zbog jedne izjave zaboravljate hiljadu mnogo gorih izjava. Udarajte na mene, samo nemojte na porodicu", rekao je Vučić. "Ja znam da vi dobro znate da je moj brat pošten kao i ja", dodao je. 

 

"Njihov je problem taj što postoji jedan čovek u Srbiji koji se ne plaši kriminalaca iz tabloida, koji neće da plaća reket, da se dodvorava bilo kome. Sve je to za ljude. Morate da prođete kroz razna iskušenja. Njihova vlast je bila veliko iskušenje za narod. Njihov problem je što ih se ne plašim! Reagovao sam baš zato što šta god da si uradio - nemoj žene da uplićeš. To ne sme da radi niko ko je u SNS", poručio je premijer.

 

"Ponosan sam na to što se suprotstavljamo medijskoj sorosevskoj aždaji i na to što ću nastaviti da se borim. Izvinjavam se što nisam doveo članove svoje porodice, da pokažem da su živi ljudi, da ovde plaču", rekao je Vučić.

 

On je dodao da mu nikada ne bi palo na pamet da ispred nekih novina, sa kojima se ne slaže, organizuje demonstracije, kao što čine neki drugi kandidati, i naveo da je ponosan na to što svi novinari mogu da mu postave pitanje, odnosno što su njegove konferencije jedine "oaze slobode". 

 

(Nedeljnik.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook