U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH

Promocija knjige 'Priče iz Libana' Nikole Popovića 24. marta

Kultura20.03.17, 12:59h

Promocija knjige 'Priče iz Libana' Nikole Popovića 24. marta
Na promociji će govoriti Šejla Šehabović, direktorica Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, Nedžad Fejzić, teatrolog, Bosansko narodno pozorište, Zenica i Nikola Popović, autor knjige

 

U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH 24.3.2017. u 19.00 sati bit će odražna promocija knjige Nikole Popovića, „Priče iz Libana“. 

 

Na promociji će govoriti Šejla Šehabović, direktorica Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, Nedžad Fejzić, teatrolog, Bosansko narodno pozorište, Zenica i Nikola Popović, autor knjige. 

 

Autor će izvesti i nekoliko numera na arapskoj lauti. 
 

Nikola Popović (Sarajevo, 1979), italijanista po struci, bavi se istraživanjem i prevođenjem savremene italijanske proze. Objavio je prevode savremenih italijanskih pisaca Valerije Parele, Etorea Mazine, Simone Vinči i drugih, kao i prevode i izbore savremene italijanske književnosti u periodici. Autor je više kritičkih osvrta iz oblasti filma, pozorišta i književnosti, putopisa i reportaža iz Libana, Gane, DR Kongo i drugih zemalja, te knjige Priče iz Libana. Svira gitaru i arapsku lautu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook