hrvatski mediji bruje

K. Grabar - Kitarović zaprepastila pozorište: Svi pričaju o predsjedničinom 'performansu'!

Hronika18.03.17, 16:06h

K. Grabar - Kitarović zaprepastila pozorište: Svi pričaju o predsjedničinom 'performansu'!
Kako se doznaje, publika je podijeljeno reagirala na pojavljivanje Kolinde na pozornici

 

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ nazočila je sinoć premijeri baletne predstave "Labuđe jezero", najpoznatijeg bijelog baleta koji je izveden u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

 

Svjetski proslavljenom plesaču i koreografu Vladimiru Malakhovu, školovanom na znamenitoj moskovskoj baletnoj Akademiji Boljškog teatra, bilo je to prvo uprizorenje ovog slavnog djela kreiranog upravo za zagrebački baletni ansambl koji je oduševio zagrebačku publiku.

 

No, cijela je predstava zasjenjena odlukom Grabar-Kitarović da ode na pozornicu te da se, uslijed ovacija koje je dobio ansambl, pokloni zajedno s njima.

 

Kako se doznaje, publika je podijeljeno reagirala na pojavljivanje Kolinde na pozornici, osobito u kontekstu činjenice da se na pozornici nije pojavila s cvijećem za ansambl te kako je u tom trenutku prisvojila i cvijeće namijenjeno ansamblu.

 

Izvedba u sjeni Kolindinog performansa

 

Na Kolindinim službenim stranicama navodi se kako je Grabar-Kitarović "istaknula vrhunsku  uvježbanost zagrebačkog baletnog ansambla koji je uz bezvremensku ljepotu glazbe Petra Iljiča Čajkovskog, pružio nezaboravan umjetnički doživljaj".

 

"Ova nas je baletna interpretacija podsjetila zbog čega je upravo ovaj balet postao sinonimom klasične baletne umjetnosti, omiljen u cijelom svijetu", kazala je.

 

Nažalost, ova baletna interpretacija ostat će dijelom upamćena i po presedanu - Predsjednici Republike koja se pojavljuje na pozornici te iznuđuje naklon s ansamblom.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook