Reagovanje iz PDP-a

Brčkalo: Dodikova avanturistička politika koštat će građane RS-a

Front18.03.17, 14:38h

Brčkalo: Dodikova avanturistička politika koštat će građane RS-a
Priče da će u RS biti izgrađeno deset fabrika, o čemu je sinoć govorio Dodik, također je ocijenio nerealnim, jer, kako kaže, vlast u RS ne može da iz budžeta isplati ni redovne obaveze, čija isplata kasni, a iz RS odlaze mladi, koji nemaju mogućnost da nađu posao, a napuštaju je i medicinari, dok jedino rastu cijene i dug RS-a

 

Generalni sekretar Partije demokratskog progeresa (PDP) Miroslav Brčkalo ocijenio je da predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik „nastavlja da luta na političkoj sceni“.

 

Dodikov sinoćnji istup za sarajevsku Face TV, u kojem je odustao od najavljivanog referenduma o ocjepljenu RS-a, Brčkalo je okarakterisao kao još jedan „salto mortale“ i „još jedno neuspješno poigravanje emocijama naroda“.

 

- On je pokazao da je klasični politički avanturista, bez jasne nacionalne, ekonomske, soicjalne ili bilo koje druge politike. Dodik vodi politiku od danas od sutra. Svojevremeno je od socijaldemokrate, koji je početku karijere bio najveći fan države BiH, došao do priče da će otcijepiti RS, a sada vidimo da se vraća korak unazad i niko ne zna gdje će on na kraju završiti, čini se ni sam Dodik – ustvrdio je generalni sekretar PDP-a.

 

Možda su, kaže, američke sankcije uticale na te stavove Milorada Dodika, koji je i sam svjestan da je u nekim stavarima prešao „crvenu liniju i precijenio svoje mogućnosti, a sada spašava što se spasiti može“.

 

- S druge strane, to nije neočekivano, jer Dodik od početka svoje političke karijere luta, od riječi 'da je vrijeme za jednog predsjednika BiH', do toga da je pravio mutietničke regije, prebacivao nadležnosti RS-a na nivo BiH, a u nemogućnosti da da odgovore na životna pitanja, pribjegao je jeftinoj nacionalnoj politici, bez realnog osnova. Ta njegova politika može na kraju samo da košta građane RS i ništa im dobro neće donijeti – upozorio je Miroslav Brčkalo.

 

Priče da će u RS biti izgrađeno deset fabrika, o čemu je sinoć govorio Dodik, također je ocijenio nerealnim, jer, kako kaže, vlast u RS ne može da iz budžeta isplati ni redovne obaveze, čija isplata kasni, a iz RS odlaze mladi, koji nemaju mogućnost da nađu posao, a napuštaju je i medicinari, dok jedino rastu cijene i dug RS-a.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook