u posjeti centru za mir

Čedomir Jovanović: Mostar je simbol besmisla rata i neuništive nade

Front17.03.17, 20:53h

Čedomir Jovanović: Mostar je simbol besmisla rata i neuništive nade
Za predsjednika LDP-a grad Mostar je, kao i za mnoge druge, simbol stradanja i besmisla rata, ali i simbol neuništive nade i vrline zbog koje slavimo mir

 

Predsjednik Liberalno demokatske partije (LDP) Čedomir Jovanović posjetio je danas Centar za mir u Mostaru, gdje je razgovarao sa predstavnicima ovog centra.


- Mislim da je malo naroda kao što su ovi naši narodi koji znaju koliko je mir veličanstven, kao i da je malo naroda kao što su ovi naši koji su tu lekciju naučili na sopstvenim greškama. Mi cijenimo mir pošto smo ga prethodno svojim greškama uništili - poručio je Jovanović.

 

Za predsjednika LDP-a grad Mostar je, kao i za mnoge druge, simbol stradanja i besmisla rata, ali i simbol neuništive nade i vrline zbog koje slavimo mir.

 

- Drago mi je što sam u Mostaru i što sam gost Centra za mir, koji je okupio sve ono što vrijedi u svijetu. Bez obzira na naše razlike, bez obzira na to da li govorimo o Mendeli ili Havelu, o svim laureatima nagrade Centra za mir, mislim da su nam svima isti motivi. S jedne strane pokreće nas veliki respekt i poštovanje prema ljudima Mostara i ovom gradu koji simbolizuje na tako veličanstven i tragičan način i mir koji slavimo, to ludilo i haos stradanja po kome je poznat - poručio je Jovanović.


(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook