video i foto/ kreativna sinergija bh. umjetnika

Sarajevska pjevačica Ina objavila spot za svoj prvi single 'Sve'

Showbizz17.03.17, 18:00h

Sarajevska pjevačica Ina objavila spot za svoj prvi single 'Sve'
Režiju i montažu spota potpisuje Arnej Misirlić, dok je za art directing i styling bio zadužen dizajner Milan Senić. Hair styling potpisuje Studio EN, dok je make up radila Maja Talović


 
Sarajevska umjetnica Ina, objavila je spot za svoj prvi single, pjesmu Sve. Tekst i muzika su njeno autorsko djelo, dok produkciju pjesme potpisuje Marin Meštrović i studio Amadeus Production Art Center. Svoje učešće u pjesmi uzeli su i muzičari Vernes Ljuštaku i Kenan Imamović, koji su osmislili aranžman.


 
Režiju i montažu spota potpisuje Arnej Misirlić, dok je za art directing i styling bio zadužen dizajner Milan Senić. Hair styling potpisuje Studio EN, dok je make up radila Maja Talović.


 
Ideja spota nastala je kao rezultat kreativne sinergije između Ine, Arneja i Milana kojom su, u vizualnom smislu, željeli prikazati kompleksnost prirode ljubavi. Eksperimentalnom montažom otvara se mogućnost šireg tumačenja međuljudskih odnosa u kojem svako može biti u različitim pozicijama emotivne moći. Početna ideja za vizualizaciju pjesme Sve, pronađena je u estetici modnih filmova kao i u umjetničkim djelima nadrealističkog slikara Rene Magritte-a.


 
Svoje učešće u spotu uzeli su modeli Ajla Kazaferović, Iris Bijedić, Soraja Čehić, Adnan Kazaferović, Halid Gušo i Naser Luković. Osim modela poznatih na domaćoj modnoj sceni, u spotu se pojavljuje i Asia Odum, model iz Washington D.C.-a, koja iza sebe ima angažmane na New York Fashion Week-u, Miami Swim Week-u...

 


 
Ljubiteljima dobre klupske svirke, Ina je poznata kao lead vocal u cover bandu Open Mind Group, a teatarska publika je može vidjeti na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, u glavnoj ulozi mjuzikla Cabaret. Paralelno sa studijem Historije umjetnosti i Komparativne književnosti, Ina je svoj muzički put gradila kroz angažmane u različitim bendovima i suradnjama sa eminentnim muzičarima. 

 

ina-sve

 

Amina Hamzić rođena je u Sarajevu 1989. godine. Već kao djevojčica pokazuje sklonost ka muzici i performansu, te prve korake svog kreativnog razvoja pravi u nižoj muzičkoj školi (odsjek za klavir i balet) i različitim glumačkim trupama. Magistrirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, odsjek za Historiju umjetnosti i Komparativnu književnost. Uporedo sa studijem Ina nastavlja svoj muzički razvoj kroz angažmane u rock bendu Jamas, jazz/afro/latino sastavu Dr. Amar Češljar band, te je imala prilike svirati sa Sinanom Alimanovićem, Ninom Badrić i biti prateći vokal Dini Merlinu. Godine 2014., Ina osniva cover band Open Mind Group sa kojim i danas aktivno radi. Njen najveći dosadašnji uspjeh je glavna uloga Sally Bowles u mjuziklu Cabaret (Narodno pozorište Sarajevo), pod rediteljskom palicom Jasmina Durakovića. Od 2017. godine, Ina kreće sa svojim autorskim projektima i objavljuje svoju prvu autorsku pjesmu Sve.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook