ZATVARANJE 'SARAJEVSKE ZIME'

Kultna predstava SARTR-a 'Ay, Carmela' slavi 18. rođendan

Kultura17.03.17, 14:05h

Kultna predstava SARTR-a 'Ay, Carmela' slavi 18. rođendan
Na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra se nalazi od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH kao i na prostoru gotovo cijele Evrope, slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti Glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti

U utorak, 21. marta, u 20 sati kultna predstava Sarajevskog ratnog teatra “Ay, Carmela” obilježiti će svoj 18. rođendan.


Ovo izvođenje će biti i dio programa zatvaranja Festivala Sarajevska zima 2017. godine.


Režiju za predstavu potpisuje Robert Raponja, a uloge tumače Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet).


„Ay, Carmela“ je priča o glumačkom i ljubavnom paru (Carmeli i Paulinu), o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju streljati.


Predstava je intimna i sentimentalna kronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.


Na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra se nalazi od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH kao i na prostoru gotovo cijele Evrope, slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti Glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti.


Cijena ulaznice je 10KM, a omogućen je popust za učenike, studente i penzionere. Rezervacije se mogu obaviti pozivom na broj 033 664 070 ili slanjem poruke u inboks https://www.facebook.com/sartr1992/.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook