PREMIJERA U PETAK, 24. MARTA

Svi priznaju zločin, a ubica je samo jedan: Nova predstava East West Centra 'Rašomon'

Kultura17.03.17, 14:00h

Svi priznaju zločin, a ubica je samo jedan: Nova predstava East West Centra 'Rašomon'
“Rašomon” je uzbudljivi triler koji nas vodi u zamršenu istragu u kojoj se svako svjedočenje čini istinito i u isti mah sumnjivo. Kako utvrditi istinu u svijetu protivriječnih informacija?

 

 
“Rašomon” je napeta, moderna predstava koju je režirao naš najmlađi profesionalni reditelj, Irfan Avdić. Cijela jedna nova generacija izvrsnih glumaca i umjetničkih saradnika kreairala je potuno novi umjetnički izraz. To je zaista teatar 21. stoljeća.


Mladi gledaoci će prepoznati puls svog vremena i interesovanja, a starija publika će biti u prilici da uhvati korak sa novim načinom razmišljanja i stvaralaštva.

 
Glumci Sanela Krsmanović Bistrivoda, Džana Džanić, Amar Ćustović, Dražen Pavlović i Kemal Rizvanović igraju furiozno, a reditelj Irfan Avdić nas mudro zavodi u misteriju čije rješenje neprekidno izmiče pred našim očima.

 

Vizuelnu čaroliju kreirali su kostimografkinje Vanja Ciraj i Irma Saje, uvijek nove i drugačije, i scenograf  Vedad Orahovac, arhitekta tajanstvene geometrije. Koreograf je Thomas Steyaert. Izvršni producent je Ismar Hadžiabdić.

 

rosomon-predstava


Premijera predstave "Rašomon" je zakazana za 24.3.2017. u 19.30 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Grbavica.


Prva repriza predstave je 25.3.2017. u 19.30 sati, također u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Grbavica.


Rezervacije karata na e-mail: [email protected]  ili telefon: 060 3153 423.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


DEPO
KOMENTARI