Video / 'BiH ga nije priznala'

Vučić: Molim te Denise, ne zovite Kosovo državom

Front16.03.17, 18:50h

Vučić: Molim te Denise, ne zovite Kosovo državom
Vučić je ocjenio da zemlje Zapadnog Balkana na zajedničkim skupovima uvek govore o ekonomiji i pitanjima koja ih spajaju, a kada se skupovi završe, vraćaju se političkim temama ili ne pričaju uopšte

 

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dobro što će lideri Zapadnog Balkana na samitu u Sarajevu izaći sa još jednom novom deklaracijom, ali je dodao da odmah potom ponovo početi svađe i sukobi.

 

"Lijepo što ćemo mi da izadjemo sa još jednom deklaracijom, divne su nam fotografije, frizure su nam super, samo što čim prodje današnji dan, opet ćemo da imamo svađe i sukobe", rekao je Vučić.

 

On je u obraćanju na samitu predsednika vlada zemalja Zapadnog Balkana pozvao domaćine da ne nazivaju sve prisutne državama, jer ni on to ne radi.

 

"Molio bih druge da budu osjetljivi prema Srbiji onoliko koliko smo mi kada govorimo o njima. To molim Johanesa, i tebe Denise zato što da sam ja o BiH govorio nešto nazivajući nekog zemljom kao što se ovdje naziva Kosovo državom a ni BiH ga nije priznala, mislim da biste svi napustili ovaj skup", kazao je Vučić.

 

Vučić je ocjenio da zemlje Zapadnog Balkana na zajedničkim skupovima uvek govore o ekonomiji i pitanjima koja ih spajaju, a kada se skupovi završe, vraćaju se političkim temama ili ne pričaju uopšte.

 

Prema njegovim rječima, da je više učinjeno na pitanju ekonomskog spajanja, bilo bi manje problema u slanju nekakvih drugačijih poruka građanima regiona.

 

Vučić je naveo da svi u regionu vjeruju u evropsku perspektivu, ali da niko u Srbiji više ne pominje datume, dodajući da mu se čini da je slična situacija i u mnogim zemljama Zapadnog Balkana.

 

"Mi smo posvećeni našem evropskom putu i to se nikada ne postavlja kao pitanje. I kada neko misli da imamo određene probleme, mi naš strateški cilj nikako ne mijenjamo", rekao je srpski premijer.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook