mlade nade vrhunskog domaćeg zvuka

U saradnji sa Sinanom Alimanovićem: Prvi jazz koncert u historiji muzičke akademije u Sarajevu

Kultura16.03.17, 11:44h

U saradnji sa Sinanom Alimanovićem: Prvi jazz koncert u historiji muzičke akademije u Sarajevu
Studenti i saradnjici projekta interpretirat će neke od najznačajnijih djela iz historije domaćeg i svjetskog jazza, a samo neki od autora čija muzika će se naći na koncertnom programu su: Miles Davis, Charlie Parker, Victor Young itd.

 

Muzička akademija u Sarajevu, u saradnji sa profesorom Sinanom Alimanovićem, organizira prvi jazz koncert u historiji ove značajne, muzičke institucije. Koncert pod nazivom “Jazz Night” realizirat će se u Maloj sali Muzičke Akademije, u četvrtak (16. marta), sa početkom od 19:00h.

 

Studenti i saradnici projekta interpretirat će neke od najznačajnijih djela iz historije domaćeg i svjetskog jazza, a samo neki od autora čija muzika će se naći na koncertnom programu su: Miles Davis, Charlie Parker, Victor Young itd.

 

jazz-koncert-muzicka-akademija

 

Na koncertu će se predstaviti perspektivni studenti jazza pod mentorstvom Sinana Alimanovića: Zlatan Božuta, Vedran Vujica, Haris Kartal, Ariana Piknjač, Šejla Grgić, Selma Droce, Dario Kos, Jasmin Advadić. Uz navedene mlade muzičare, na koncertu će nastupiti i saradnici: prof. Davor Maraus i Dinko Šimunović.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook