općinski sud sarajevo

Potvrđena optužnica protiv Amira Zukića i drugih: Pročitajte detalje...

Hronika13.03.17, 15:56h

Potvrđena optužnica protiv Amira Zukića i drugih: Pročitajte detalje...
Kako se u optužnici navodi, Amir Zukić i Safet Bibić terete se da su u toku 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić

 

Općinski sud Sarajevo (OSS) potvrdio je optužnicu protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića, potvrdila je za Fenu glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

 

Optužnica Amira Zukića, Safeta Bibića, Nedžada Traku, Senada Traku i Ramiza Karavdića tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje.

 

Zukić se tereti i za krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja.

 

Istovremeno, Esed Džananović se tereti za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti, a Asim Sarajlić i Mirsad Kukić za krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, dok je Seid Fazlagić optužen za krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

 

 Kako se u optužnici navodi, Amir Zukić i Safet Bibić terete se da su u toku 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić.

 

Prema tužbenim navodima, oni su kao članovi grupe pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredu BiH, nakon čega je Amir Zukić koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića realizirao nezakonita zapošljavanja u ovo preduzeće.

 

Usto, Asim Sarajlić i Mirsad Kukić terete se da su koristeći svoj položaj posredovali prilikom zapošljavanja, čime su, kako se navodi, počinili krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook