Predsjednik SBB-a reaguje

Fahrudin Radončić: Ademović će krivično odgovarati za serijska zlodjela

Front12.03.17, 18:07h

Fahrudin Radončić: Ademović će krivično odgovarati za serijska zlodjela
Moj dobronamjerni savjet Ademoviću je da, umjesto retroaktivnih izmišljanja sastanaka sa mnom i nepostojećih ceduljica, kaže ime nalogodavca i otkrije šta zna o ubistvu visokog obavještajnog oficira Nedžada Ugljena, zatim Joze Leutara, te o kidnapovanju i pucanju u Nedžada Herendu, guranju istoga u šaht i drugim političkim likvidacijama, kaže Radončić

 

Povodom izjave Kemala Ademovića na Face TV da je 2001. godine, navodno, imao sastanak sa Fahrudinom Radončićem koji mu je tom prilikom navodno pokazao ceduljicu na kojoj je od slova izrezanih iz novina i zalijepljenih na papir pisalo „dobro pazi šta pričaš, mogao bi i ti završiti”, predsjednik SBB-a Radončić izdao je saopćenje za javnost.

 

- Moj dobronamjerni savjet Ademoviću je da, umjesto retroaktivnih izmišljanja sastanaka sa mnom i nepostojećih ceduljica, kaže ime nalogodavca i otkrije šta zna o ubistvu visokog obavještajnog oficira Nedžada Ugljena, zatim Joze Leutara, te o kidnapovanju i pucanju u Nedžada Herendu, guranju istoga u šaht i drugim političkim likvidacijama. Prije ili kasnije, Ademović će krivično odgovarati za serijska zlodjela koje je tadašnja tajna policija na čelu s njime uradila, a moje involviranje na bilo koji način je očito potrebno njegovim političkim nalogodavcima koji se boje da će istraga i optužnica ipak na kraju doći do njih.
 

Uostalom, onima koji su organizirali politička ubistva, kidnapovanja svojih agenata, pucanja u njih i njihova skrivanja u šahtovima uopće nije teško lagati pred TV kamerama da im je neko davao prijeteće ceduljice. I, zašto bi to neko radio na taj način ako su u neposrednoj blizini Ademovića, kao tadašnjeg direktora AID-a, stalno bila službena lica koja bi u takvim situacijama sigurno morala reagirati po zakonu. Jedini moj susret kao tadašnjeg medijskog izdavača sa gospodinom Ademovićem jeste bio na njegov zahtjev, moguće, baš 2001. godine, i to ne u nekoj kafani već u mojoj rezidenciji na Mojmilu, kada mi je zabrinuto rekao da “ako dođe stani-pani, on neće ležati za druge i da će otkriti po čijem nalogu je AID radio atentate”. Tada nije rekao na koga misli, ali je sada vrijeme da to kaže tužiteljima Tužilaštva BiH -  kaže se u izjavi predsjednika SBB-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook