VIDEO/ EMINA TUFO OTVORENO O SEBI

Zvijezda ZMBT otkrila nepoznate detalje iz privatnog života: Bila sam bez marke u džepu...

Showbizz12.03.17, 14:28h

Zvijezda ZMBT otkrila nepoznate detalje iz privatnog života: Bila sam bez marke u džepu...
Tufo se prisjetila svojih teških početaka. Kako kaže, nekad se znalo desiti da bude i bez novca, no to joj nije dalo da posustane...


Kada je prije nekoliko godina Emina Tufo odlučila okušati svoju sreću na bh. takmičenju „Zvijezda možeš biti Ti“, nije ni sanjala da će ostvariti veliki uspjeh.


Kako komentiraju mnogi, danas važi za jednu od najpopularnnijih mladih pjevačica našeg estradnog neba, piše Expressmag.ba.


Bez marke u džepu


No, nijedan početak nije lak, tako je i Eminin put do zvijezdanog neba bio trnovit. Nailazila je na brojne prepreke, ali uz ogromnu ljubav svoje porodice svaku nedaću je uspjela savladati.


Njena mama kao da je predosjetila... Tokom trudnoće često je znala govoriti da kada se princeza rodi, sigurno će biti pjevačica...


- Mama je bila upravu, postala sam pjevačica... Sjećam se da su svi moji ukućani odmah otkrili da sam talentirana za muziku, pa su me usmjeravali ka tom putu... Kao mala djevojčica oblačila sam mamine haljine i obuvala štikle te u kući izvodila performanse i pjevala. Kada sam krenula u školu bila sam članica nekoliko dječijih horova. Pjevala sam i u poznatom sarajevskom horu „Princess krofne“, a kada sam 2001. godine pobijedila na jednom dječijem takmičenju, odmah sam izrazila želju da idem u Muzičku školu – prisjetila se Emina.


Tufo se prisjetila svojih teških početaka. Kako kaže, nekad se znalo desiti da bude i bez novca, no to joj nije dalo da posustane...


- Mislim da je svako od nas imao takve trenutke da ostane bez marke u džepu, no nikada nisam odustajala. Podrška porodice u takvim trenucima bila je ogromna. Podijelit ću s vama detalje po meni iz najtežeg perioda u životu, a to se desilo prije nekoliko godina kada sam se takmičila na šouu ZMBT. Teško mi je bilo putovati iz Tarčina s koferima autobusom do srednje muzičke. Trebalo mi je oko dva i po sata, pa onda u Vogošću... Ali, eto sav taj trud se na kraju isplatio – kazala je Tufo.


Prisjetila se i humanog gesta razrednice Fadile, koja je organizirala akciju prikupljanja kako bi joj se kupio klavir.


- Gest koji je za mene uradila moja razrednica ostat će urezan zauvijek u mom srcu. Da ne bih ostajala poslije nastave dugo da bih vježbala klavir u školi, Fadila je odlučila organizirati akciju, kako bi se prikupio novac za moj klavir. Zbog toga sam joj beskrajno zahvalna... Treba biti čovjek i ne zaboraviti takve stvari. Danas kada imam trudim se što više podijeliti - kazala je ona.


Pjevačicina porodična kuća je na selu nadomak Tarčina. Emina nam je otkrila da se njena majka bavi poljoprivredom, ali i da ima kravu...


- Mama i danas ima kravu.. Pa, znate da je domaće mlijeko najbolje... Čim živiš na selu, onda imaš svoju njivu, krompir, grah... Čak sam se okušala i u mužnji krave, ali za to moraš biti dosta jači pa sam brzo odustala (smijeh). Ne bježim od bilo kakvih obaveza. Uvijek uskočim i mami pomognem oko bilo čega – kazala je lijepa pjevačica.


Roditelji su joj se razveli kada je imala 13 godina, no kako reče, sve je to hrabro i stojički podnijela.


Otac me podržava


- Imala sam trinaest godina kada su mi se roditelji razveli i mogu vam reći da sam sve to hrabro podnijela... Mišljenja sam da kada nešto ne ide da je to bolje prekinuti na vrijeme. U kontaktu sam s ocem i podržava me u svemu, pa i u poslu kojim se bavim. Ponosan je na svoju djevojčicu... Moram istaći da su braća najviše učestvovala u mom odgoju – kaže Tufo.


Pjevačicin posljednji singl ostvario je veliki uspjeh, kako  u našoj zemlji, a tako i u dijaspori...

 

- Ponosna sam što se moj singl pjevuši. Trudit ću se i da budućnosti budem što bolja jer moja publika zaslužuje samo najbolje. Kada sam bila na američkoj turneji tamošnja publika je „Vodilju“ pjevala u glas, što me učinilo ponosnom... Otkrit ću vam da pripremam i mnoga iznenađenja – kazala je pjevačica.

 

 

(Expressmag/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook