IZ BILTENA MUP-A KS

Crna vikend hronika: Ko je sve uhapšen zbog tuče ispred sarajevskog puba 'Das ist Walter'?

Hronika12.03.17, 10:58h

Crna vikend hronika: Ko je sve uhapšen zbog tuče ispred sarajevskog puba 'Das ist Walter'?
Tom prilikom teške tjelesne povrede je zadobio K. A. iz Vogošće, dok je lake tjelesne povrede zadobio H. M. iz Vogošće, kojima je ljekarska pomoć ukazana Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo

 

KS: Policajci uručili 405 prekršajnih naloga

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preuzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja uručili su 405 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 47 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno pet vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dvije osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrirana vozila.

 

OPLJAČKANA TRGOVINA "ALI"

Nepoznata osoba je jučer oko 01.30 sati uz prijetnju pištoljem opljačkala Privredno društva za trgovinu i usluge "Ali" koje se nalazi u ulici Safvet-bega Bašagića broj 2., općtina Stari Grad Sarajevo.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavile ekope MUP-a. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

UHAPŠEN Č.A. ZBOG TUČE

Policajci su jučer u 02.40 sati uhapsili Č. A., rođen 1992. godine iz Sarajeva, zbog nanošenja lakših povreda F.L. iz Ilidže.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osoba je nakon kriminalističke obrade puštena iz službenih prostorija.

 

TUČA ISPRED OBJEKTA "DAS IST WALTER"

Prva policijska uprava je jučer oko 03.25 sati obaviještena da je ispred ugostiteljskog objekta "Das ist Walter", koji se nalazi u ulici Valtera Perića do broja 16., općina Centar Sarajevo, došlo do fizičkog sukoba između više osoba. Tom prilikom teške tjelesne povrede je zadobio K. A. iz Vogošće, dok je lake tjelesne povrede zadobio H. M. iz Vogošće, kojima je ljekarska pomoć ukazana Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju događaja, policija je uhapsila H. M., rođen 1980. godine, T. E., rođen 1977 . godine, L. M., rođen 1991. godine iz Sarajeva, J. S., rođen 1977 . godine i U. S., rođen 1981. godine iz llidže.

 

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osobe su  nakon kriminalističke obrade puštene iz službenih prostorija.

 

UHAPŠEN M.B.

Policajci su jučer u 05.05 sati uhapsili M. B., rođen 1983. godine iz Sarajeva, zbog teške krađe na štetu F. D. iz Sarajeva.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osoba je nakon kriminalističke obrade puštena iz službenih prostorija.

 

OPLJAČKANA KLADIONICA NA ILIDŽI

Nepoznata osoba je jučer oko 22.25 sati uz prijetnju nožem opljačkala sportsku kladionicu "Petica Plus", koja se nalazi u ulici Osik broj 82., općina Ilidža.  O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su izvršile ekipe MUP-a, saopćeno je iz MUP-a KS-a.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook