FOTO/ Novi detalji drame u Hrasnom

Ovo je Emina Arnautović koja je pucala u supruga: Uhapšena i zbog prodaje heroina!

Hronika11.03.17, 12:02h

Ovo je Emina Arnautović koja je pucala u supruga: Uhapšena i zbog prodaje heroina!
A.E. se tereti i za krivično djelo oštećenje tuđe stvari, izvršeno na štetu A. H., iz Sarajeva, i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga

Policijski službenici Druge Policijske uprave-policijske stanice Novo Sarajevo u petak u 14 sati lišili su slobode A.E., rođena 1981.godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo izazivanje opće opasnosti, u vezi s krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

Uhapšena ima dug dosije

 

Kako je DEPO PORTAL juče pisao, iza inicijala A.E. krije se Emina Arnautović koja je policiji poznata od ranije.

 

Ona je juče pucala u supruga iz vatrenog oružja i pri tome ga ranila u nogu.

 

Inače, uhapšena Arnautović je bila osumnjičena da je 20. juna 2016. godine s Eldanom Žigovićem (27), bacila dvije eksplozivne naprave na dvije lokacije na području općine Centar, i to na porodičnu kuću Mehe Mulića (60), poznatog sarajevskog biznismena, u ulici Braće Kadić do broja 2, te na ugostiteljski objekt "Fashion", čiji je vlasnik Mehin brat Ibrahim.

 

A.E je istog dana oko 13.45 sati, u ulici Azize Šaćirbegović bb, općina Novo Sarajevo, upotrebom pištolja nanijela A.A., rođen 1980.godine iz Sarajeva, tešku povredu donjeg djela lijeve noge u vidu prostrjelne rane. Povrijeđeni je zbrinut u Općoj bolnici "Pr. Dr. Abdulah Nakaš", nakon čega je otpušten na kućno liječenje.

 

A.E. se tereti i za krivično djelo oštećenje tuđe stvari, izvršeno na štetu A. H., iz Sarajeva, i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, tokom rasvjetljavanja i dokumentovanja navedenih krivičnih djela policijski službenici su pronašli i određenu količinu nepoznate materije koja asocira na opojnu drogu heroin.

 

O navedenom je obaviješten dežurni Kantonalni tužilac u Sarajevu, koji je zajedno s uviđajnom ekipom MUP-a Kantona Sarajevo izašao na lice mjesta te rukovodio uviđajnim radnjama.

 

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentavanju navedenog krivičnih djela.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook