Prepucavanje se nastavlja

Mektić: Salihović grubom greškom VSTV-a došao u Tužilaštvo BiH

Front06.03.17, 16:57h

Mektić: Salihović grubom greškom VSTV-a došao u Tužilaštvo BiH
Mektić smatra da se hitno mora tražiti izlaz iz sadašnje situcije, jer nepostojanje pravne države urušava i Ustav i zakone te udara direktno na slobodu i prava građana

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kazao je danas novinarima u Sarajevu da je suspendovani glavni tužilac BiH Goran Salihović "nečastan čovjek koji je grubom greškom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH, nažalost, došao u Tužilaštvo BiH".

 

- Za vrlo kratko vrijeme zbog te grube greške VSTV-a, učinio što je učinio, uvukao kriminal i korupciju u Tužilaštvo BiH - rekao je Mektić.

 

Zbog toga smo, dodao je, dobili nesposobnu instituciju koja nije u stanju da se ozbiljno uhvati ukoštac niti s jednim koruptivnim predmetom.

 

Komentirajući izjavu Salihovića da neće ostati imun na nedavne Mektićeve izjave te da će ga tužiti zbog klevete, ministar sigurnosti BiH kazao je da bi volio da Salihović "ne ostane imun na sve što sam govorio".

 

- To mi daje nadu da bi se mogao promijeniti, ali valjda nabolje - rekao je.

 

Također, Mektić je najavu tužbe Salihovića da će tužiti ministra sigurnosti zbog klevete, kazao da će "uvažiti ono što Salihović kaže i otići kod ljekara te javnost obavijestiti da li je bolestan ili nije".

 

 Mektić smatra da se hitno mora tražiti izlaz iz sadašnje situcije, jer nepostojanje pravne države urušava i Ustav i zakone te udara direktno na slobodu i prava građana.

 

 To, kaže, potvrđuje i izvještaj State Departmenta koji je prepoznao da je ključni problem u BiH nepostojanje adekvatne borbe protiv korupcije u pravosuđu i pravosudnim institucijama.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook