nasatavlja se prepirka

Mektić uzvraća Salihoviću: Izjavio je da sam bolestan... Nisam dugo bio kod ljekara, otići ću na pregled!

Front06.03.17, 12:17h

Mektić uzvraća Salihoviću: Izjavio je da sam bolestan... Nisam dugo bio kod ljekara, otići ću na pregled!
Mektić kaže da ne želi Salihoviću davati na značaju na način da polemiše s njim

 

Suspendovani glavni tužilac BiH Goran Salihović uoči ročišta pred prvostepenom Disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, najavio je da će tužiti ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića zbog klevete. Također, Salihović je kazao da je Mektić "bolestan te da ruši sistem".

 

"Nemam namjeru da polemišem sa Goranom Salihovićem za koga sam rekao da je nečastan i nepošten čovjek u cijeloj stvari vezanoj za pravosuđe i Tužilaštvo BiH koji se samo isključivom grubom greškom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća našao na toj poziciji na kojoj se našao. Čovjek nikada nije u svojoj profesionalnoj karijeri ni vidio istrage ni napuisa optužnicu", kazao je Mektić za N1.


Mektić kaže da ne želi Salihoviću davati na značaju na način da polemiše s njim.

 

"Njime se bavi Tužilaštvo BiH kroz vrlo ozbiljnu osnovanu sumnju da je počinio neka krvičina djela. S njim se na vrlo ozbiljan način bavi disciplinski tužilac koji ga je suspendovao. Bez obzira što nemam neko posebno mišljenje o sebi, ne bih mu pridavao taj značaj da poemišem sa njim. Vidim da je danas izjavio da sam bolestan čovjek. Možda i jesam, nisam dugo bio kod ljekara i prihvatit ću njegovu sugestiju i otići na pregled da vidim šta je u pitanju sa mnom. Za njega mogu reći da je potpuno zdrav i sa punim umišljajem i razumom je počinio sve ovo što mu se stavlja na teret. Sve je radio s punim umišljajem i isključivo motivisan prljavim namjerama iz koristoljublja", kazao je Mektić za N1.

 

Salihović je danas kazao da Mektić iznosi laži i uvrede, te da takvi napadi predstavljaju urušavanje sistema.

 

"Krenuo je od Tužilaštva. Čovjek želi da bude i ministar, i političar, tužilac, a možda i predsjednik zemlje. Očigledno mu ne godi što je izgubio na izborima. Ne znam šta više hoće", rekao je Salihović novinarima u Sarajevu.

 

On poručuje da je Mektiću najbolje da se bavi svojim poslom, te da VSTS mora reagovati i stati u odbranu sudija i tužilaca od napada koji su neprimjereni i prešli svaku granicu.

 

"Čovjek je izgubio kriterijume u svemu, vrijeđajući od (Bakira) Izetbegovića, (Milorada) Dodika, političara, tužilaca i sudija. Ja sam spreman da dam odgovor na sva postavljena pitanja, imamo dokaze i želim da to svi vide. Ne razumijem zašto to neko krije. Što se tiče mene i mojih kolega, mi ćemo ga (Mektića) sigurno tužiti za klevetu. Od onoga gdje kaže da mu je otvorena istraga za diplomu, ratni zločin i ko zna šta još, na kraju se ispostavilo da od toga ništa nije tačno", rekao je Salihović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook